Constănţeanca Andreea Grecu, trei medalii la Naţionalele de starturi - bob şi skeleton

187
Constănţeanca Andreea Grecu, trei medalii la Naţionalele de starturi - bob şi skeleton - 1-1664277549.jpg

Articole de la același autor

Evoluţii excelente pentru constănţeanca Andreea Grecu la Campionatele Naţionale de starturi - bob şi skeleton, competiţie desfăşurată, timp de trei zile, pe pista de la Câmpulung Muscel (judeţul Argeş).

Experimentatul pilot, care are în palmares patru participări la ediţiile Jocurilor Olimpice de Iarnă, a cucerit medalia de aur atât în proba de monobob, cât şi în cea de bob 2 persoane feminin, în care a făcut pereche cu împingătoarea Antonia Maliţa.

La monobob, constănţeanca s-a impus într-o manieră categorică în faţa Teodorei Vlad, de la CSO Sinaia, şi Antoniei Sârbu, de la CS Muscel, în timp ce Roxana Minuţă, de la CSSI Mamaia, a terminat pe poziţia a opta la seniori şi pe poziţia a şasea la Under 26.

La bob 2 persoane feminin, campioanele au fost urmate de echipajele Maria Constantin / Teodora Vlad (CSO Sinaia) şi Antonia Sârbu / Georgiana Ciurea (CS Muscel).

„Sunt rezultate fantastice ale unei sportive aflate la maturitate deplină. Din păcate, Andreea nu va puncta pentru Constanţa, ci pentru CSA Steaua Bucureşti”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul Paul Neagu.

XXX

Andreea Grecu a concurat şi la Naţionalele de skeleton, de data aceasta pentru CSSI Mamaia, unde s-a clasat pe locul al treilea, primele două poziţii revenindu-le Denisei Predică şi Antoniei Sârbu, ambele de la CS Muscel.

„Skeletonul este o probă de presupune o cu totul altă tehnică de alergare, dar, chiar şi în aceste condiţii, Andreea şi-a mai trecut în palmares o medalie.

Şi nu puteam să forţăm, pentru că, peste doar câteva zile, urmau normele de control pentru definitivarea lotului care va reprezenta România la competiţiile internaţionale ale sezonului 2022/2023.

Aceste norme de control, programate joi, 29 septembrie, şi vineri, 30 septembrie, vor duce până la epuizarea maximă a sportivilor. Vor fi probe de 30 m sprint, 30 m lansat, 50 m, pentasalt, aruncarea bilei de 4 kg cu două mâini în faţă, pus la piept, genuflexiuni, împins culcat şi starturi cu bobul. Totul în numai două zile!”, a explicat tehnicianul constănţean.

Foto: Paul Neagu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.559 secunde