Preliminariile Campionatelor Europene de tenis de masă pe echipe

Constănţeanca Eliza Samara, vedeta naţionalei României în duelul cu Turcia

176
Constănţeanca Eliza Samara, vedeta naţionalei României în duelul cu Turcia - 1-1665576549.jpg

Articole de la același autor

Naţionalele feminină şi masculină de tenis de masă ale României încep cursa de calificare la Campionatele Europene pe echipe, competiţie al cărei turneu final se va disputa, în perioada 10-17 septembrie, în Suedia, la Malmo.

Selecţionatele ţării noastre au fost repartizate, conform clasamentului european, în Grupele A, în prima etapă, de unde primele două clasate din cele şase grupe se califică direct la Campionatul European pe echipe de seniori 2023.

Condus de antrenorii Viorel Filimon, de la CSM Constanţa, şi Mihaela Şteff, lotul feminin o are drept vedetă pe constănţeanca Elizabeta Samara, alături de care le regăsim pe Andreea Dragoman, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu.

Vicecampioană europeană en-titre, medaliile de argint fiind obţinute la ediţia din 2021, de la Cluj-Napoca, formaţia tricoloră va avea ca adversare, în prima fază a preliminariilor, reprezentativele Ungariei şi Turciei, iar fetele noastre pornesc la drum din postura de mari favorite.

Iată programul partidelor din Grupa A1: etapa întâi: România - Turcia, joi, 13 octombrie 2022, ora 18.30, Sala Polivalentă din Bucureşti; etapa a doua: Ungaria - România, 16 noiembrie 2022; etapa a treia: Turcia - România, 6-11 decembrie 2022; etapa a patra: România - Ungaria, 2023.

La masculin, lotul României are următoarea componenţă: Cristian Pletea, de la CSM Constanţa, Ovidiu Ionescu, Rareş Şipoş, Eduard Ionescu şi Hunor Szocs. Antrenori sunt constănţeanul Andrei Filimon şi Ionuţ Seni.

Kinetoterapeuţi sunt Adrian Mîrza şi Petruţ Ghiţă, iar psiholog, constănţeanca Mioara Şincan.

Tricolorii vor evolua în Grupa A6, partenere de întrecere fiind naţionalele Sloveniei şi Ucrainei. La precedenta ediţie a Campionatului European pe echipe, în faţa propriilor suporteri, România s-a oprit în sferturile de finală.

Conform programului, după „dubla” cu Ucraina, programată, pe 12 şi 13 octombrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, reprezentativa ţării noastre va mai susţine, anul acesta, doar un meci, luna viitoare, în deplasare, cu Slovenia, manşa retur urmând a avea loc, pe teren propriu, în cursul anului 2023.

XXX

În această fază a preliminariilor Campionatelor Europene, partidele se desfăşoară în sistem tur-retur. Primele două clasate primesc automat „viza” pentru turneul final din Suedia, în timp ce echipele clasate pe locul al treilea vor juca meciuri suplimentare de calificare, în etapa a doua a grupelor.

Toate întâlnirile vor putea fi urmărite în direct, online, pe ETTU TV, dar şi pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube al Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / ITTF

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5508 secunde