Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Chengdu

Calificare ratată în sferturi! România, înfrângere dramatică în faţa Hong Kong-ului

159
Calificare ratată în sferturi! România, înfrângere dramatică în faţa Hong Kong-ului - 1-1664970876.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de tenis de masă a României a fost învinsă, scor 2-3, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de la Chengdu (China), de favorita nr. 3 a competiţiei, Hong Kong, la finele unui spectacol sportiv care a durat trei ore şi jumătate.

România (locul 6 mondial) - Hong Kong (locul 3 mondial), primul meci al naţionalei feminine de pe tabloul principal la Campionatul Mondial pe echipe-seniori de la Chengdu 2022, o reeditare a duelului de anul trecut, din sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Asiaticele au început în forţă şi s-au desprins la 2-0 la general, după ce Bernadette Szocs n-a ştiut să gestioneze finalul meciului cu Chengzhu Zhu, pierdut cu 2-3 (10-12, 11-5, 18-16, 3-11, 10-12), iar constănţeanca Elizabeta Samara nu şi-a găsit ritmul şi loviturile câştigătoare în faţa lui Hoi Kem Doo, scor 1-3 (9-11, 7-11, 11-8, 6-11).

Într-un moment delicat, în care speranţele la calificare se diminuaseră dramatic, sportivele antrenate de constănţeanul Viorel Filimon şi Mihaela Şteff au strâns rândurile şi au egalat situaţia, 2-2, făcându-ne să visăm cu ochii deschişi la sfertul de finală împotriva Germaniei.

Semnalul revenirii a fost dat de Adina Diaconu, cea care a adus primul punct României, 3-1 (11-8, 12-14, 11-6, 15-13) cu Ho Ching Lee, după un set patru nerecomandat cardiacilor.

A urmat un al patrulea meci fulgerător. Învinsă iniţial, Bernadette Szocs s-a întors cu forţe proaspete la masa de joc, a fost de neoprit şi a învins categoric, scor 3-1 (11-5, 11-9, 5-11, 11-6), o adversară din top, Hoi Kem Doo, nr. 7 mondial.

Cu o presiune enormă pe umeri, în meciul decisiv, Elizabeta Samara şi Chengzhu Zhu au scris istoria confruntării dintre România şi Hong Kong, cu momente de strălucire de ambele părţi ale mesei, dar cu jucătoarea asiatică învingătoare în setul decisiv. Constănţeanca n-a rezistat tensiunii şi, deşi a condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi, a cedat pe final, scor 2-3 (11-6, 11-13, 11-4, 7-11, 9-11).

Aşadar, Hong Kong-ul, care a învins România cu 3-1 în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, anul trecut, cucerind ulterior medaliile de bronz, s-a impus şi de data aceasta, scor 3-2, în faţa României, vicecampioana europeană rămânând cu satisfacţia de a fi pătruns printre primele 16 echipe ale lumii.

XXX

Între 14 şi 16 octombrie, echipa feminină de tenis de masă a CS Farul Constanţa va participa la întrecerile turului Diviziei A, competiţie care va avea loc la Moineşti, la startul căreia vor mai fi prezente echipele CSM Slatina, CSM Craiova, CSM Moineşti I, SCM Gloria Buzău, CSM Mediaş şi CS Comunal Dumbrăviţa.

În aceeaşi perioadă, tot la Moineşti, se vor disputa şi partidele din turul Diviziei B feminine. Echipele CSM Constanţa I şi Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” sunt repartizate în Seria I, în timp ce CSM Constanţa II va evolua în Seria a II-a.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / ITTF

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3175 secunde