Campionatele Europene de tenis de masă U21

Aur şi bronz pentru România, la dublu mixt. Elena Zaharia, revenire de senzaţie la simplu

325
Aur şi bronz pentru România, la dublu mixt. Elena Zaharia, revenire de senzaţie la simplu - 1-1663497377.jpg

Articole de la același autor

Proba de dublu mixt din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă Under 21 a fost dominată de jucătorii români, care au cucerit atât medaliile de aur, cât şi pe cele de bronz. Iar fetele de pe podium sunt legitimate la CSM Constanţa!

România a cucerit două medalii - aur şi bronz - în proba de dublu mixt din cadrul Europenelor de tenis de masă U21 de la Cluj-Napoca.

Perechea Andrei Istrate / Camelia Mitrofan, sportivă legitimată la CSM Constanţa, a cucerit aurul, după ce a dispus în finală de cuplul francez alcătuit din Lilian Bardet şi Prithika Pavade, scor 3-1. Românii şi-au adjudecat primul set, 11-7, apoi perechea din „Hexagon” a controlat parţialul secund, 11-5, şi a egalat la general. Ultimele două seturi au aparţinut tricolorilor, 11-6 şi 11-5, iar titlul continental rămâne în ţara noastră.

În semifinale, Andrei Istrate şi Camelia Mitrofan eliminaseră o pereche tot din România, formată din Darius Movileanu şi Elena Zaharia (CSM Constanţa). O partidă de pus în ramă, jucătorii se cunoşteanu foarte bine, iar spectacolul, garantat. S-a terminat 3-2 (11-7, 2-11, 12-10, 5-11, 11-2) pentru Istrate/Mitrofan, iar Darius Movileanu şi Elena Zaharia au rămas cu medaliile de bronz.

„De la cadeţi facem cuplu. Încă n-am ajuns la aur, avem locuri doi şi trei, dar sperăm să ajungem cât mai curând”, a declarat Elena Zaharia.

România şi-a asigurat şi a treia medalie la Europenele de la Cluj, la simplu feminin, probă în care Elena Zaharia a învins-o, în semifinale, pe cehoaica Zdena Blaskova. O calificare meritată în finală, cu emoţii uriaşe şi o revenire de zile mari.

Constănţeanca a câştigat primul set, 11-7, dar şi-a ieşit din ritm, iar adversara a profitat la maximum pentru a se impune în următoarele trei seturi, 11-4, 11-6, 11-9. La 1-3, sportiva antrenată de Viorel Filimon a început cursa de urmărire, a pus punct după punct şi a reuşit o serie formidabilă: 13-11, 11-8, 11-7, pentru un 4-3 de senzaţie!

Elena Zaharia şi-a asigurat medalia de argint, iar adversara din finală este una redutabilă, Franziska Schreiner, din Germania.

„Tenisul de masă ne oferă - pentru a câta oară? - prilej de bucurie. Elena Zaharia, această fată minunată, ne-a arătat ce înseamnă stăpânirea de sine şi încrederea în ce au învăţat-o antrenorii în miile de ore de antrenament. Suntem mândri că LPS produce pentru Constanţa şi România asemenea «minuni». Felicitări antrenorilor şi celor care o susţin”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Andrei Szemerjai, director al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, unitate în care s-a format Elena Zaharia.

La simplu masculin, Iulian Chiriţă a cedat în sferturi în faţa polonezului Samuel Kulczycki, scor 3-4, după ce îl spulberase în optimi pe elveţianul Elias Hardmeier, scor 4-0. Eduard Ionescu a pierdut şi el în sferturi, în faţa lui Vladislav Ursu (Republica Moldova), scor 0-4, după victoria cu 4-0 în sfertul cu germanul Kay Stumper.

În alt meci din optimi, Darius Movileanu s-a înclinat în faţa norvegianului Borgar Haug, scor 2-4.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / ETTU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.264 secunde