Alina Zaharia şi Cristian Chiriţă, de la CSM Constanţa, campioni balcanici la tenis de masă

172
Alina Zaharia şi Cristian Chiriţă, de la CSM Constanţa, campioni balcanici la tenis de masă - 1-1661432602.jpg

Articole de la același autor

Echipele de tenis de masă ale României au cucerit medaliile de aur la Campionatele Balcanice de seniori, cea de-a 47-a ediţie a competiţiei fiind găzduită, în această perioadă, de capitala Bosniei-Herţegovina, Sarajevo.

La feminin, după victoriile la pas (3-0) cu Macedonia de Nord şi Italia, în grupa preliminară, tricolorele au învins Bulgaria cu 3-0, în sferturile de finală, în semifinale au trecut cu 3-0 de Grecia, pentru ca, în ultimul act, să se impună, tot cu scorul de 3-0, în faţa Turciei.

Punctele victoriilor au fost aduse de Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Irina Ciobanu, din lotul României, condus de constănţeanul Viorel Filimon, făcând parte şi Alina Zaharia, de la CSM Constanţa.

La masculin, România a învins Macedonia de Nord şi Albania în grupă, iar în semifinale a dispus, scor 3-1, de reprezentativa Bulgariei. În marea finală, echipa antrenată de Ionuţ Seni a întrecut Turcia, scor 3-1, însă nu fără oarece emoţii. Hunor Szocs a debutat cu un eşec, 1-3 cu Sirzat Yilmaz, dar Iulian Chiriţă l-a învins pe Ibrahim Gunduz cu 3-2, Cristian Chiriţă, de la CSM Constanţa, a dispus de Ziver Gunduz cu 3-1, pentru ca Hunor Szocs să aducă punctul decisiv, 3-1 în disputa cu Ibrahim Gunduz.

XXX

Cu un moral foarte bun după medaliile cucerite în concursul pe echipe, tricolorii au început, joi, 25 august, şi întrecerile de simplu şi dublu din cadrul Balcaniadei de la Sarajevo.

La simplu feminin, constănţeanca Alina Zaharia a bifat o primă victorie în Grupa J, 3-0 cu Amelija Uce (Macedonia de Nord), următoarele adversare fiind Aliki Kioufi (Grecia) şi Harisa Mesetovic (Bosnia-Herţegovina).

Tot cu câte un succes clar au păşit Andreea Dragoman (3-0 cu bulgăroaica Viktoria Persova, în Grupa B) şi Irina Ciobanu (3-0 cu italianca Nicoletta Criscione, în Grupa C), în timp ce Adina Diaconu a cedat un set (3-1 cu sârboaica Andjela Menger, în Grupa A).

La simplu masculin, Cristian Chiriţă l-a învins cu scorul de 3-0 pe albanezul Jonuz Tufa, în Grupa I, următorii adversari fiind Dimitrios Kordoutis (Grecia) şi Ivor Katic (Serbia).

La dublu feminin, Alina Zaharia face pereche cu Andreea Dragoman, iar primele lor adversare, în optimi, sunt Katarina Mihailov şi Amelija Uce (Macedonia de Nord), în timp ce, la dublu masculin, tot în faza optimilor, perechea Hunor Szocs / Cristian Chiriţă va primi replica muntenegrenilor Filip Radovic şi Luka Bakic.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde