Campionatele Europene de tenis de masă de la Munchen

Medalie de argint pentru Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, la dublu mixt

178
Medalie de argint pentru Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, la dublu mixt - 1-1660646122.jpg

Articole de la același autor

Perechea română Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs a cucerit medaliile de argint în proba de dublu mixt din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă de la Munchen (Germania).

După o revenire spectaculoasă, de la 0-2, şi o victorie de senzaţie în semifinale, scor 3-2 (5-11, 7-11, 11-9, 11-7, 11-6) cu austriecii Robert Gardos şi Sofia Polcanova, perechea română a fost învinsă, scor 1-3 (11-8, 6-11, 5-11, 9-11), în finală, de cuplul francez Emmanuel Lebesson / Jianan Yuan.

Aceasta a fost cea de-a patra medalie europeană a perechii Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt, după cele două de bronz de la Campionatele Europene din 2012 şi 2016 şi cea de argint din 2019, de la Jocurile Europene.

„Sperăm să nu fie şi ultima medalie la Campionatul European. Întreaga echipă a venit cu gânduri mari. Am pierdut finala, dar am câştigat o medalie preţioasă”, a declarat Ovidiu Ionescu.

La simplu feminin, Andreea Dragoman a câştigat grupa a treia preliminară, după victorii cu Kornelija Riliskyte (Lituania), scor 3-0, şi Dragana Vignjevic (Serbia), scor 3-1. În Grupa a 13-a, Tania Plăian s-a înclinat în faţa croatei Hana Arapovic, scor 2-3, următoarea sa adversară fiind Konstantina Paridi, din Grecia, iar în Grupa a 21-a, Irina Ciobanu a obţinut victorii în primele două meciuri, 3-0 cu Amelia Uce (Macedonia de Nord) şi 3-0 cu Bernadett Balint (Ungaria).

La simplu masculin, Rareş Şipoş a câştigat Grupa a 8-a, după 3-2 cu Georgios Stamatouros (Grecia) şi 3-0 cu Adam Klajber (Slovacia), iar în Grupa a 13-a, Darius Movileanu a trecut la mare luptă de israelianul Michael Tauber, scor 3-2, însă nu i-a făcut faţa danezului Anders Lind, căruia nu a reuşit să-i ia nici măcar un singur set, scor 0-3, informează Federaţia Română de Tenis de Masă.

În Grupa a 22-a, Eduard Ionescu l-a învins pe Mattias Mongiusti, din San Marino, scor 3-1, după care a pierdut în faţa grecului Ioannis Sgouropoulos, scor 1-3, iar ultimul meci va avea loc contra lui Filip Mladenovski (Macedonia de Nord).

În Grupa a 23-a, Iulian Chiriţă l-a învins pe bosniacul Edin Gutic, scor 3-0, a cedat greu în faţa croatului Frana Kojic, scor 2-3, iar în meciul decisiv pentru locul întâi îl întâlneşte pe Vladislav Ursu, din Republica Moldova.

Câştigătorii grupelor se califică direct pe tabloul principal, iar jucătorii clasaţi pe locul secund în fiecare grupă vor avea de trecut încă un tur sau două tururi preliminare pentru tabloul principal.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8582 secunde