Campionatele Europene de tenis de masă

Eliza Samara, calificată pe tabloul principal al probei de dublu mixt

101
Eliza Samara, calificată pe tabloul principal al probei de dublu mixt - 1-1660468138.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Elizabeta Samara a debutat în forţă la Campionatul European individual seniori 2022, competiţie care se desfăşoară, în această perioadă, în Germania, la Munchen.

La dublu mixt, în turul secund preliminar, constănţeanca şi partenerul său, austriacul Daniel Habesohn, au dominat la toate capitolele partida disputată în compania perechii Evghen Prişcepa / Tatiana Bilenko, din Ucraina, şi au câştigat rapid cu 3-0 (11-4, 11-7, 11-8), succes care le aduce calificarea pe tabloul principal. În această fază, va intra în competiţie şi perechea română Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs.

În şaisprezecimi, Eliza Samara şi Daniel Habesohn vor înfrunta o pereche din Turcia, alcătuită din Abdullah Yigenler şi Ozge Yilmaz.

„La mine, cea mai grea este pornirea. Primul meci e cu stres, după care intru în normalitate. Ca orice sportiv, ţintesc o medalie, oricare e binevenită. Este un an competiţional plin de evenimente, vor fi şi Campionatele Mondial din China, sunt optimistă”, a declarat Eliza Samara.

Şi ceilalţi jucători români participanţi la Europenele de la Munchen au înregistrat victorii în primele partide.

Astfel, Adina Diaconu şi Maria Xiao (Spania) au învins, cu scorul de 3-1 (12-14, 11-9, 11-7, 11-8), în turul secund, perechea Kalina Hristova (Bulgaria) / Rikke Skattet (Norvegia) şi s-au calificat în şaisprezecimile de finală ale probei feminine de dublu, în care adversare le vor fi maghiarele Dora Madarasz şi Georgina Pota.

Tot în această fază, vor debuta şi Bernadette Szocs, alături de austriaca Sofia Polcanova, precum şi perechea Elizabeta Samara / Andreea Dragoman, informează Federaţia Română de Tenis de Masă.

La dublu masculin, în turul secund, Iulian Chiriţă şi spaniolul Daniel Berzosa au trecut de ucrainenii Evghen Prişcepa şi Andrii Grebniuk, scor 3-1 (11-4, 11-4, 9-11, 11-9), urmând să înfrunte în şaisprezecimi cuplul Adrien Rassenfosse (Belgia) / Borgar Haug (Norvegia). Tot în şaisprezecimi vor juca Ovidiu Ionescu, alături de spaniolul Alvaro Robles, şi perechea Darius Movileanu / Eduard Ionescu.

XXX

Concursul Top 16 juniori II la tenis de masă, programat în zilele de 20 şi 21 august, la Izvorani, se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 august, la Moineşti (judeţul Bacău), iar concursul de calificare Divizia B, programat în zilele de 27 şi 28 august, se va derula în zilele de 19 şi 21 august, tot la Moineşti. Deciziile au fost luate la ultima şedinţă a Comisiei de competiţii din cadrul Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / ETTU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3742 secunde