Ziua limbilor europene celebrată la Liceul Teoretic „George Călinescu”

380
Ziua limbilor europene celebrată la Liceul Teoretic „George Călinescu” - liceulcalinescu1-1664970160.jpeg

Articole de la același autor

Europa deține un tezaur cultural dintre cele mai valoroase pe care le-a dat omenirea. Limbile popoarelor europene reprezintă o parte esențială a acestui tezaur, prin informațiile neprețuite privind documentarea istorică, interrelaționare și, nu în ultimul rând, prin puterea cuvântului vorbit și scris, regăsit în moștenirea lingvistică și literară.

Liceenii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” au sărbătorit cu mare bucurie importanța limbilor europene, prin jocuri de rol, prezentări și dezbateri, alături de profesorii lor Iuliana Dode, Daniela Enache și Camelia Dochie (limba engleză), Iulia Gîrbocea (limba franceză), Daniela Grigore (limba italiană), Victoria Pundichi și Aida Dragomir (limba spaniolă). Evenimentul a marcat atât sărbătoarea europeană, cât și specificul liceului, unde la toate clasele se studiază câte o limbă modernă fie în regim bilingv, fie în regim intensiv, astfel că elevii s-au simțit mândri că pot discuta despre importanța și influențele lingvistice ale limbilor studiate asupra altor limbi europene și nu numai. „În cadrul acestor activități s-a pus accentul pe aspectul  intercultural și am dorit să evidențiem ce a însemnat răspândirea limbilor engleză, franceză, italiană și spaniolă atât în Europa, cât și pe alte continente”, precizează Iuliana Dode, directorul adjunct al instituției de învățământ.

Activitățile coordonate de profesorii de limba franceză s-au desfășurat în colaborare cu Alianța Franceză, care a consemnat pe pagina de Facebook importanța evenimentului, menit să promoveze beneficiile învățării limbilor străine și a diversității lingvistice și culturale din Europa.

„Elevii noștri sunt promotori ai diversității culturale, iar acest fapt este vizibil în numeroasele activități extracurriculare în care se implică și care au drept rol conștientizarea importanței interculturalității și plurilingvismului. Prin urmare, este firesc să inițieze și să organizeze activități dedicate unei zile atât de reprezentative pentru specificul instituției noastre, cum este Ziua limbilor europene”, transmite profesor Vasile Mihăilă, director al Liceului Teoretic „George Călinescu”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2751 secunde