Constănțeanul Cristian Pletea, dublu campion european

166

Articole de la același autor

Jucătorul de tenis de masă Cristian Pletea, de la LPS Constanța, și-a înscris în palmares încă patru medalii pe care le-a cucerit, în ultimele zile, la Bratislava, la Campionatul European pentru cadeți și juniori. Cadetul constăn-țean a câștigat aurul la dublu mixt și la simplu. 


La dublu mixt, Pletea a făcut pereche cu Maria Taylakova, cei doi cucerind titlul după ce i-au învins pe suedezii Martin Friis și Ellen Holmsten, scor 3-2. La simplu, constănțeanul l-a învins în finală pe reprezentantul Germaniei, Jannik Xu, scor 4-0. Alături de Rareș Sipoș, Pletea a obținut argintul la dublu masculin, iar cu echipa și-a adjudecat bronzul. În finala de dublu masculin, perechea Pletea/Sipoș a cedat în fața cuplului francez format din Irvin Bertrand și Lilian Bardet, scor 1-3. 


Delegația României a cucerit în total 14 medalii la Campionatele Europene.
 
Medalii de aur și-au adjudecat și echipa feminină de junioare, perechea Alexandru Manole /Andreea Clapă și Adina Diaconu la simplu. Românca Tania Plăian a făcut echipă cu Elina Rub (Rusia) și a câștigat argintul la dublu cadete. 


Palmaresul a fost întregit de medaliile de bronz obținute de echipa de cadete, de Adina Diaconu (cadeți dublu mixt), Rareș Sipoș (simplu cadeți), Andreea Dragoman (simplu cadete și dublu cadete) și Andreea Clapă (simplu junioare). 


La Europene, a concurat și constănțeanca Alina Zaharia, care a cucerit aurul cu echipa la junioare, dar s-a oprit în optimi la simplu. 


Din formația României a mai făcut parte și antrenorul Stelian Hașoti. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.477 secunde