Constănţeanul Luca Preda, spectacol la fileu în SUA. Tenismenul a reuşit o performanţă notabilă

642
Constănţeanul Luca Preda, spectacol la fileu în SUA. Tenismenul a reuşit o performanţă notabilă - fond-tenismen-constantean-1702306536.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani tenisul de câmp feminin din România a excelat şi Constanţa a fost reprezentată la cele mai prestigioase turnee ale lumii de Simona Halep, cea care s-a „bătut” cu cele mai bune sportive şi care a adus glorie sportului alb de la malul mării.

De foarte mult timp, însă, de când marele Andrei Pavel era pe val, Constanţa nu a mai dat un jucător de tenis care să ne reprezinte în circuitele mari ATP ale lumii.

Iată că, acum, a venit momentul ca oraşul de pe litoral să se mândrească cu performanţele unui puşti care a avut rezultate notabile la unele turnee din Statele Unite ale Americii.

Este vorba despre constănţeanul Luca Preda, cel care la sfârşitul săptămânii trecute a devenit finalist la turneul Orange Bowl International Tennis Championships.

Luca Preda a jucat finala prestigiosului turneu J500 Plantation, Orange Bowl International Tennis Championships. Rezultatul vine la capătul a 4 săptămâni de concursuri, care au însemnat o semifinală în Mexic, încă o semifinală la Eddie Herr și, acum, finala la Orange Bowl.

Tenismenul în vârstă de 17 ani a pierdut marea finală în faţa rusului Danil Panarin, jucător care a împlinit 18 ani recent cu scorul de 4-6, 1-6.

Până la acel moment, Preda i-a eliminat pe rând pe Stiles Brockett (SUA), cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, apoi pe Rei Sakamoto (Japonia, favoritul 4 al competiției), cu 6-4, 6-3, pe Nikita Filin (SUA), cu 6-0, 6-2, pe Aleksander Frusina (SUA, favoritul numărul 5), cu 7-5, 6-3, pentru ca în semifinale să treacă Sebastian Erikson (Suedia), cu un dublu 7-5.

„Se putea mai mult, nu se putea, nu știu acum. Timpul va răspunde la întrebarea asta. Sunt mândru de Luca Preda!”, a scris Daniel Dragu, antrenorul său, pe pagina sa Facebook.

Aşadar, constănţeanul se întoarce acasă cu locul al doilea, o performanţă care cu siguranţă îi va da încredere pe viitor pentru a răzbi la următoarele turnee pe care le va juca.

Chiar dacă în prezent, în Constanţa, nu există prea multe terenuri de tenis de antrenament, Luca Preda se antrenează în Bucureşti, dar şi în străinătate. Este adevărat că de multe ori, atunci când ajunge în oraşul său natal, se mai antrenează şi la Baza Sportivă Club Bright Constanţa.

Aceasta nu este singura performanţă promiţătoare obţinută de Luca Preda pe tărâm american.

La turneul J300 Bradenton, de la Eddie Herr și inclus în circuitul ITF, care a avut loc în perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2023, în Statele Unite ale Americii, sportivii români au ajuns în semifinale la masculin, atât la simplu (prin Luca Preda), cât și la dublu, prin perechea Luca Preda - Călin Teodor Știrbu.

În proba de simplu masculin, Luca Preda a ajuns în semifinale, unde a cedat, în urma unui meci extrem de disputat, în fața principalului favorit, Rodrigo Pacheco Mendez (Mexic), scor 6-7, 5-7, care de altfel a și câștigat trofeul. Până atunci, sportivul nostru i-a eliminat pe Noah Johnston (Statele Unite ale Americii), cu 6-4, 6-4, pe Izan Almazan Valiente (Spania), scor 6-2, 6-3, apoi pe Ivan Ivanov (Bulgaria), cu un dublu 6-3 și pe Tomas Faurel (Franța), scor 4-6, 7-5, 7-6.

La dublu, Luca Preda și Călin Teodor Știrbu au fost semifinaliști, ei cedând în fața cuplului Timofei Derepasko / Daniil Sarksian, cei doi câștigând și competiția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4991 secunde