Copiii din toată țara, invitați să învețe tainele jocului de oină, la Constanța

152

Articole de la același autor

Luna noiembrie reprezintă o perioadă foarte bună prin care trece oina, sportul nostru tradițional. Federația Română de Oină (FRO), în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, organizează, până la sfârșitul lunii, două proiecte importante. 


Prin programul Pierre de Coubertin, cele două proiecte includ selecția și pregătirea copiilor și realizarea de competiții sportive pentru aceștia. Unul dintre proiecte se adresează fetelor, "Fetele promovează identitatea națională prin oină!", iar celălalt băieților: "Și tu poți fi campion la oină!". Participanți pot fi fetele și băieții născuți în anul 2000 și mai mici, amatori în jocul de oină.
 
"Este cea mai mare activitate de selecție și inițiere din ultimii 25 de ani. Sunt sigur că va avea un impact major. Deja avem primele semne că totul decurge bine. Ni s-au făcut mai multe solicitări de înscriere decât aveam locuri disponibile. A trebuit să limităm locurile. Este un proiect care evidențiază importanța cunoașterii sportului nostru național, oina, în rândul copiilor cu vârste mici", a declarat președintele FRO, Nicolae Dobre. 


Pentru implementarea proiectelor în toată țara, s-au organizat șase centre, la Mioveni, Suceava, Drobeta Turnu Severin, Recea-Brașov, Cluj și Constanța. 


Proiectele sunt împărțite în etape care includ: promovarea proiectului (până pe 17 noiembrie), selecția (18-21 noiembrie), desfășurarea activității de inițiere (21-23 noiembrie), analiza activităților de selecție și inițiere și pregătirea turneului final (24-27 noiembrie) și turneul final, unde va avea loc un concurs între echipele formate (28-30 noiembrie). La competiția finală, vor participa câte o echipă de la fiecare centru, formată din 12 jucători. Cu ocazia competiției, se vor acorda cupe, diplome și medalii. De selecția și pregătirea copiilor se vor ocupa câte trei antrenori în fiecare centru. 


"Scopul celor două proiecte este de a atrage un număr cât mai mare de copii către practicarea oinei, atât fete, cât și băieți. Pe lângă acesta, jocul de oină îi va ajuta la dezvoltarea fizică, la dobândirea deprinderilor psiho-motrice ", a mai adăugat președintele Nicolae Dobre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Sport : "Oina este mai mult decât un sport"
Pagina a fost generata in 0.2888 secunde