COSR / Retragerea jucătoarelor de tenis din echipa olimpică, prejudiciu de imagine şi financiar

Joi, 01 Iulie 2021, 15:52
113
Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis, joi, 1 iulie, în ședința Comitetului Executiv, analizarea situației create în urma retragerii jucătoarelor de tenis din echipa olimpică a României.

În data de 20.06.2021, Federația Română de Tenis a informat COSR că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu sunt accidentate și este necesară retragerea lor din echipa olimpică pentru JO Tokyo 2020. Ulterior, Ana Bogdan devenit eligibilă pentru competiția olimpică, dar a renunțat la participare.

Din motive justificate, ținând cont de prejudiciul de imagine și cel financiar, Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanță, Comisia Medicală și Comisia de Etică vor analiza cazul creat și vor înainta concluziile Comitetului Executiv.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a sprijinit și finanțat în acest ciclu olimpic Federația Română de Tenis pentru pregătirea componenților lotului olimpic.

Participarea sportivilor români în competiția olimpică de tenis mai este posibilă după validarea locurilor cotă. Astfel, dublul feminin Monica Niculescu - Raluca Olaru este eligibil pentru a participa la Jocuri iar Horia Tecău și Florin Mergea așteaptă un wild-card din partea Federației Internaționale. Data limită de acordare, 5 iulie 2021.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Pagina a fost generata in 0.3393 secunde