MTS / Centrele de agrement pentru tineret vor putea fi reabilitate

585
MTS / Centrele de agrement pentru tineret vor putea fi reabilitate - m-1625142765.jpg

Articole de la același autor

S-au asigurat condițiile valorificării unei mari oportunități pentru tinerii din România. Cadrul legal a fost creat prin adoptarea, în ședința de guvern de miercuri, a Ordonanței de Urgență OUG nr. 78 din 30.06.2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 645/30.06.2012, Partea I. Aceasta autorizează Ministerul Tineretului și Sportului să transfere documentația tehnică achiziționată prin Programul operațional Asistență tehnică 2014-2020 către direcțiile județene pentru sport și tineret, pentru a executa investiții în centrele de agrement, prin Programul Operațional Regional.

Demararea procedurilor de reabilitare este condiționată de finanțare, iar condițiile au fost create în urma depunerii fișelor de proiecte de investiții. 10 centre de agrement au fost aprobate spre finanțare prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT). Valoarea totală a investițiilor în vederea realizării documentației tehnice (documente cadastrale, studii topografice, studii geotehnice, expertize tehnice pentru clădirile existente, precum și alte studii de specialitate) pentru cele 10 centre de agrement se ridică la 6.386.165,68 RON (aprox. 1.3 mil EURO). Executarea investițiilor în centrele de agrement, conform acordurilor de parteneriat, se va realiza prin Programul Operațional Regional (POR), informează Ministerul Tineretului şi Sportului.

Ca în orice mare proiect, au existat și provocări, iar acestea au fost de natură juridică, ceea ce a făcut ca proiectul să rămână în stand by o vreme. Dificultățile au fost depășite odată cu adoptarea actului normativ menționat, în regim de urgență, acesta reglementând cadrul juridic în care documentațiile tehnico-economice achiziționate de Ministerul Tineretului și Sportului pot fi transferate către DJST-uri, acestea având obligația depunerii cererilor de finanțare în cadrul Programelor operaționale regionale 2021-2027 ulterior primirii documentațiilor.

„Este o veste pe care mă bucur să o dau. Investind în tineri, investim în viitor, iar tinerii au nevoie de o infrastructură de tineret la standarde europene. Există acum toate premisele necesare în vederea îmbunătățirii bazei materiale destinate acestora, ceea ce reprezintă o mare reușită atât pentru tineri cât și pentru Ministerul Tineretului și Sportului”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Foto: lakemac.com.au 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4567 secunde