Ministerul Tineretului și Sportului suplimentează sumele destinate activității sportive de performanță

162
Ministerul Tineretului și Sportului suplimentează sumele destinate activității sportive de performanță - 20617345725257012142412966995217-1624527101.jpg

Articole de la același autor

La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de deblocare a rezervei de 10% din bugetul MTS, au fost alocate resurse suplimentare federațiilor sportive naționale.

„Vești bune pentru sport, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de deblocare a rezervei de 10% din bugetul MTS și disponibilizarea unei sume de 9.500 mii lei.

Astfel, din bugetul Ministerului Tineretului și Sportului destinat activității sportive de performanță, s-au alocat unui număr de 23 de federații sportive naționale, pe baza solicitărilor acestora, sume destinate pregătirii sportive, calendarului sportiv intern și internațional, precum și altor cheltuieli. Aceste sume vizează activitățile sportive ce se vor desfășura în perioada iulie - septembrie 2021, urmând ca, la rectificarea bugetară din această toamnă, să se analizeze activitatea sportivă din perioada octombrie - decembrie 2021 și să se aloce federațiilor sportive naționale fonduri pentru activitățile ce se vor desfășura în acest interval.

De asemenea, s-au analizat cererile de finanțare depuse de un număr de 17 federații pentru Programul Național de Excelență, respectiv pentru organizarea pe teritoriul României a unor competiții de nivel internațional, conform Metodologiei de Excelență a Ministerului Tineretului și Sportului. Aceste cereri au fost declarate eligibile, urmând ca, în funcție de calendarul acțiunilor sportive internaționale, să se aloce progresiv sumele solicitate, începând cu luna iulie, până la finalul acestui an. Totalul acestora va fi de 4.500 mii lei”, au transmis reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului.

Foto: Facebook / Ministerul Tineretului şi Sportului 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4503 secunde