CS Cleopatra, ultimele pregătiri înainte de startul returului

295
1
CS Cleopatra, ultimele pregătiri înainte de startul returului - cscleopatra-1398190833.jpg

Articole de la același autor

După un tur fără nicio înfrângere, echipa de rugby juniori U18 CS Cleopatra Mamaia se află într-o perioadă de tranziție spre returul care se apropie cu pași repezi. 


"Ne aflăm în pauza dintre tur și retur și ne pregătim intens pentru retur. Este foarte ușor să ieși din formă, dar foarte greu să revii. Cu muncă multă, seriozitate și ambiție, am terminat turul fără înfrângere, doar victorii. Returul începe pe 27 aprilie, vor urma apoi turneul semifinal și cel final, unde se va stabili ierarhia pe anul acesta. Turneul final se va juca la Constanța și ne dorim să păstrăm tradiția de a nu pierde niciun meci acasă. Sportivii au antrenamente în fiecare zi. În vacanță au loc două antrenamente", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Radu Nicolae Mocanu. 


"În timpul școlii, programul începe cu înviorare, în fiecare dimineață. Apoi se merge la masă, după care se intră la programul de școală. Se ia masa de prânz și urmează programul de odihnă. Pe la 15:30-16:00, începe antrenamentul de două ore. Tinerii se întorc apoi la cămin, servesc masa de seară și își pregătesc temele. Pe sportivii dornici de performanță îi susținem indiferent de unde sunt. Noi îi primim și îi integrăm în echipă și la școală și îi sprijinim să facă performanță", a explicat tehnicianul. 


Președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan, a stabilit obiectivul - titlul de campioni! 


"În iunie, urmează turneele finale de U16, U17 și U18. La U18, putem ieși campioni. Avem cinci jucători la lotul național, care au participat la Campionatul European. Iurea, Popa și Melinte chiar au marcat și eseuri", a declarat Chirondojan, care a ținut să evidențieze și avantajele sportivilor: "Clasa specială de rugby este foarte importantă pentru CS Cleopatra. Sportivii care ies campioni au prioritate la admiterea la facul-tate. Ei primesc și carnet de instructor sportiv. Avantajele sunt foarte mari și se fructifică numai prin muncă, perseverență, atitudine, seriozitate, disciplină, viață sportivă și educație. Totul se face numai prin seriozitate. Inițial, lotul a fost de 35 de sportivi, dar au rămas doar 30, deoarece nu s-au respectat toate aceste lucruri, unii fiind eliminați din clasa specială. Elena Gogu, directorul Liceului tehnologic "Gheorghe Duca", unde este clasa specială, ne-a înțeles și sprijinit alături de copii. Noi facem selecții din toată țara. E foarte greu, dar vrem să cultivăm virtuți și să creștem valori cu această clasă sportivă. Trebuie să avem răbdare cu ei, și nu numai. De la bucătar până la director de școală, trebuie o dedicare deplină".


Sportivii Cleopatrei se arată foarte atașați de club. 
"Rugby-ul este un sport care necesită mai multe însușiri, fizice și psihice. Acum, după multă muncă și mult efort, îmi este mult mai ușor să mă bucur de el și conștientizez că e nevoie de cel puțin la fel de multă muncă și pentru viitor. Mai sunt și momente dureroase, dar sunt temporare. Noi trebuie să învățăm să strângem din dinți și să pro-gresăm individual și în echipă, atât fizic și cât și psihic. Școala pot spune că se îmbină destul de bine cu rugby-ul dacă îți dai silința și nu pierzi timpul", explică jucătorul Claudiu Trandafir. 


Comentează știrea

puyu balamuc
14 mai 2014
rugby

succes nea tutu hai CLEOPATRA

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5363 secunde