CS Farul, evoluție bună la Campionatele Naționale de kaiac-canoe

200

Articole de la același autor

Sportivii secției de kaiac-canoe a CS Farul Constanța se află, în aceste zile, la Bascov-Budeasa, acolo unde participă la Campionatele Naționale de juniori și seniori. Competiția se va desfășura până pe data de 7 septembrie, însă concursurile pentru juniori s-au încheiat, iar CS Farul a urcat pe podium.

La proba de canoe 1X200 de metri, juniori II, Bianca Alexandrov a cucerit medalia de aur. Ea a concurat apoi în proba de canoe 1X500 de metri, acolo unde a avut din nou un parcurs perfect și și-a trecut în cont cea de-a doua medalie de aur.

Tot la proba de kaiac 2X500 de metri, juniori II, Georgiana Belibou și Ana-Maria Ivan au cucerit medaliile de argint, fiind foarte aproape de a urca pe prima treaptă a podiumului.

La finalul curselor, antrenorul Gabriel Aftenie a fost foarte încântat de evoluția elevelor sale și speră ca și în următoarele curse constănțenii să aibă un parcurs cel puțin la fel de bun.

"Mă bucur pentru fete că au reușit aceste performanțe. Puteam chiar să mai obținem două medalii. Urmează concursurile de tineret și de seniori, acolo unde așteptăm și alte medalii.

Stăm aici, la Bascov-Budeasa, până pe data de 7 septembrie. Este greu, însă trebuie să trecem împreună peste toate impedimentele", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Gabriel Aftenie.

Tehnicianul are un singur regret: îi pare rău când vede cât de puțini sportivi s-au înscris la aceste Campionate Naționale. Din cauza faptului că banii investiți în sport sunt din ce în ce mai puțini, disciplina kaiac-canoe ar putea chiar să dispară pe viitor în România, pentru că sportivii nu mai sunt atrași de acest sport.

"Este un sport frumos, dar suntem din ce în ce mai puțini. Ne rărim și acest lucru nu este deloc benefic. Nu mai există bani alocați pentru sport, în general, iar în acest fel nu poți să participi la competiții. Nici copiii nu mai vin la antrenamente dacă nu li se oferă o siguranță. Este păcat, dar supraviețuim cum putem", a adăugat Gabriel Aftenie.

Antrenorul Farului a mai precizat că în competiția seniorilor va arunca în luptă și doi juniori, pentru a le da încredere. Ceilalți juniori care nu mai au curse programate se vor întoarce mai devreme la Constanța.

XXX

După ce aceste Campionate Naționale se vor încheia, constănțenii se vor întoarce acasă și își vor continua pregătirea pe lacul Siutghiol.

Luna octombrie va fi una plină în evenimente pentru sportivii de la kaiac-canoe. Urmează un maraton, apoi Cupa României și, nu în ultimul rând, selecțiile pentru loturile naționale. Datele încă nu au fost stabilite, calendarul competițional fiind în pericol să sufere modificări din cauza pandemiei de coronavirus. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0734 secunde