Lovitură pe piața transferurilor

CS Farul o va achiziționa pe gimnasta Ana Porgras

2034
CS Farul o va achiziționa pe gimnasta Ana Porgras - 896aaecf8885240bdc179b3b285279a3.jpg
Clubul Sportiv Farul Constanța începe anul cu un transfer de marcă, obținând de la LPS Galați dezlegarea pentru noua speranță a gimnasticii românești. De asemenea, clubul dobrogean o păstrează până în 2012 și pe valoroasa atletă Nicoleta Grasu.

Gălățeanca Ana Porgras (16 ani), medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de seniori din 2009, de la Londra, și membră a lotului olimpic, va reprezenta CS Farul Constanța. Clubul condus de Ilie Floroiu s-a înțeles cu LPS Galați pentru achi-ziționarea promițătoarei gimnaste, iar transferul urmează a fi ratificat de Federație săptămâna viitoare.
"Am obținut dezlegarea de la Galați, iar săptămâna viitoare vom depune actele la FRG pentru oficializarea transferului. Îi dorim Anei să fie sănătoasă, să se pregătească bine și să pășească în continuare pe drumul marilor performanțe, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Clubul Farul este un reper în sportul românesc. Acest lucru nu poate fi ignorat", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ilie Floroiu, directorul coordonator al CS Farul.
Oficialii constănțeni aveau de mai mult timp în vedere acest transfer, încercând achiziționarea sportivei încă din vara anului trecut. Ultima gimnastă de mare valoare pe care a transferat-o CS Farul de la un alt club a fost Andreea Răducan, care a avut dublă legitimare, Farul - Bârlad, dar Porgras va reprezenta acum numai Farul.
Născută pe 18 decembrie 1993, la Galați, Ana a început gimnastica în orașul natal și a avut o carieră de succes până acum. Este o specialistă a bârnei, aparat la care, ca junioară, a cucerit aurul european, în 2008, dar și-a dovedit supremația și în 2007, la "Massilia Cup".
Ca senioară, a lipsit de la Campionatul European din 2009, din cauza unei operații la genunchi, dar a avut un debut promițător la Campionatul Mondial din același an, de la Londra, unde a obținut medalia de bronz la paralele și s-a calificat în alte trei finale (bârnă, individual compus și sol). După Mondiale, a participat și la DTB Cup, de la Stuttgart, unde a luat un alt aur la bârnă.
***
Pe lângă Ana Porgras, CS Farul va beneficia, în continuare, și de serviciile atletei Nicoleta Grasu. Contractul valoroasei discobole cu gruparea constănțeană a fost prelungit până în 2012, Grasu urmând a avea tot dublă legitimare, Dinamo - Farul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2009
Stire din Sport : Elisabeta Lipă de Constanța
Pagina a fost generata in 1.0042 secunde