Liga Naţională de Rugby, etapa a şasea

CS Năvodari, favorită în meciul cu RC Bârlad. "Obiectivul nostru este să terminăm pe locul trei"

258
CS Năvodari, favorită în meciul cu RC Bârlad.

Articole de la același autor

Stadionul „Flacăra” din Năvodari va găzdui, sâmbătă, 28 mai, de la ora 12.00, meciul dintre echipele CS Năvodari şi RC Bârlad, contând pentru etapa a şasea a Ligii Naţionale de Rugby. Partida va fi transmisă în direct la TVR 1.

Pregătită de antrenorii Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase, CS Năvodari porneşte cu prima şansă în duelul cu bârlădenii, având în acest sezon două victorii şi două înfrângeri, dar a scăpat de confruntările cu Steaua şi Dinamo, echipe care, sezonul trecut, au activat în Superligă.

În clasamentul Grupei B, formaţia constănţeană se află pe locul al cincilea, cu opt puncte la activ, în timp ce RC Bârlad este deţinătoarea „lanternei roşii”, cu doar un punct.

„Obiectivul nostru este să terminăm pe locul al treilea, după cele două echipe mari din Bucureşti, Steaua şi Dinamo, iar în play-out să avem o evoluţie cât mai bună. Ne-a prins bine pauza de două săptămâni după meciurile cu Steaua şi Dinamo, am reuşit să mai refacem din jucătorii accidentaţi”, a declarat antrenorul Cristian Husea.

Biletele de intrare pentru acest meci pot fi achiziţionate de pe site-ul iabilet.ro sau în ziua meciului, de la stadion, preţul fiind de numai 10 lei.

Etapa viitoare, sâmbătă, 4 iunie, CS Năvodari va juca, în deplasare, cu CSM Galaţi.

XXX

România va avea o reprezentantă în sezonul 2022 al Super Cup, competiţie intercluburi organizată de Rugby Europe: Selecţionata Lupilor (Romanian Wolves).

Gândită ca o selecţionată formată din jucători cu experienţă, dar şi tineri care sunt în vederea staff-ului tehnic al echipei naţionale de seniori, aceasta va oferi oportunitatea jucătorilor să crească şi să facă pasul la nivelul internaţional, în competiţiile de seniori.

Ediţia a doua a Super Cup va debuta în luna septembrie şi va reuni la start opt echipe.

„Selecţionata Lupilor este o mare realizare pentru rugby-ul românesc în ceea ce priveşte dezvoltarea acestuia. Cu ajutorul ei, putem să creştem jucători, să-i ajutăm să îşi îmbunătăţească nivelul oferindu-le meciuri puternice la nivel internaţional. În plus, putem astfel să creăm acea legătură cu echipele naţionale de juniori pe care le avem, România U18 şi România U20.

Această selecţionată a fost creată în 2004 şi a fost cea mai bună şi de succes platformă în ceea ce priveşte dezvoltarea rugby-ului românesc în ultimii 30 de ani. Dacă este să ne raportăm la ea, în ultimii 18 ani, 96% dintre «stejari» au jucat pentru Lupii, 48% dintre ei fiind jucători de U23. În participările în cupele europene, această selecţionată a disputat 64 de meciuri, cu 15 victorii şi un rezultat de egalitate”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Antrenorul principal al Selecţionatei Lupilor este Sosene Anesi, care, în prezent, este tehnicianul care se ocupă de pregătirea jucătorilor de pe linia de trei-sferturi din echipa naţională a României, dar şi la CS Dinamo Bucureşti.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Năvodari

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6661 secunde