Liga Naţională de handbal masculin, etapa a doua

CSM Constanţa, victorie mare pe terenul Stelei. Brasseleur, principala "gură de foc"

351
CSM Constanţa, victorie mare pe terenul Stelei. Brasseleur, principala

Articole de la același autor

Primul meci în deplasare din actuala stagiune a Ligii Naţionale de handbal masculin, prima victorie pentru CSM Constanţa. Echipa de la malul mării s-a impus la limită, scor 23-22, pe terenul Stelei Bucureşti, la capătul unei partide în care dobrogenii au condus în permanenţă pe tabelă.

Disputată la sala Complexului „Apollo” din Bucureşti, partida dintre CSA Steaua şi CSM Constanţa, contând pentru etapa a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin, a fost controlată cu autoritate de formaţia vizitatoare.

Jucătorii antrenaţi de George Buricea au avut un debut perfect de meci (4-0, min. 7), s-au aflat la conducerea ostilităţilor din primul minut, astfel încât la cabine au intrat cu avantaj de patru goluri, 13-9. Venit în vară la echipă, francezul Micke Brasseleur a fost principala „gură de foc”, reuşind să profite de fiecare oportunitate şi să înscrie nu mai puţin de şase goluri. Dani Vasile a închis poarta, iar acest lucru a dat mare încredere coechipierilor.

Repriza a doua s-a derulat, firesc, după alte coordonate. Nemaiavând ce pierde, Steaua a mărit presiunea, reducând treptat din handicap (19-20, min. 48), pe fondul dublei superiorităţi avute în anumite momente ale jocului. Pe final, paradele lui Vlad Rusu şi golurile înscrise de Ionuţ Nistor, Strahinja Stankovic, Daniel Susanu şi Micke Brasseleur au făcut ca CSM să obţină prima victorie în deplasare în faţa unei echipe foarte puternice.

Alte rezultate ale rundei: CSU din Suceava - CS Dinamo Bucureşti 32-38, SCM Politehnica Timişoara - HC Buzău 32-20, CSM Focşani - CSM Bacău 34-33, CSM Oradea - CSM Vaslui 28-29, CSM Odorheiu Secuiesc - AHC Potaissa Turda 27-35.

În clasament, CSM Constanţa ocupă locul trei, cu şase puncte. Lideră este CS Dinamo (12 p), campioana având însă două meciuri în plus disputate, în timp ce poziţia secundă îi aparţine Potaissei Turda, tot cu şase puncte, dar cu golaveraj superior.

Etapa viitoare, duminică, 11 septembrie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor, CSM Constanţa va întâlni pe CSM Oradea.

XXX

Guvernul României a aprobat, în ultima şedinţă, hotărârile prin care acordă cetăţenia română unor sportivi străini care evoluează în competiţii naţionale din ţara noastră.

Astfel, handbalistul croat Ante Kuduz (inter stânga) şi cel iranian Saeid Heidarirad (portar), ambii de la campioana CS Dinamo Bucureşti, vor putea fi eligibili pentru echipa naţională a României.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Handbal

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3114 secunde