Primul tur al EHF European League, manşa întâi

CSM Constanţa, înfrângere la patru goluri diferenţă. Chambery, final în forţă

166
CSM Constanţa, înfrângere la patru goluri diferenţă. Chambery, final în forţă - 1-1661677947.jpg

Articole de la același autor

Debut cu stângul pentru CSM Constanţa în cupele europene. Echipa de la malul mării a fost învinsă, la patru goluri diferenţă, în deplasare, de Chambery Savoie Mont Blanc Handball, în prima manşă a turului întâi al EHF European League, însă calificarea se va juca la Constanţa.

Puternic susţinuţi de public, câteva mii de suporteri luând loc în tribunele „Le Phare”, francezii au dominat prima repriză, au avut chiar şi cinci goluri avantaj, 9-4, însă, până la pauză, constănţenii au reuşit să echilibreze balanţa, reducând din ecart, 12-10 pentru Chambery.

Gazdele au pornit în trombă şi în repriza secundă, când s-au dus din nou la cinci goluri avans (12-7, 13-8), apoi Constanţa a rămas fără Valentino Ravnic, care a primit cartonaş roşu în minutul 37. Moment speculat prompt de francezi, iar tabela a indicat diferenţă maximă de şase goluri (19-13, 20-14).

În lipsa unuia dintre cei mai buni marcatori ai primei reprize, antrenorul George Buricea s-a bazat pe Andrei Drăgan pe extremă, care a avut un meci bun. Pe final, CSM Constanța a fost la distanţă de două goluri (23-25, min. 58), însă n-a mai putut înscrie, pe fondul unui joc foarte fizic şi dur al adversarilor, nesancţionat.

De altfel, nu mai puțin de 12 minute, Constanţa a jucat în inferioritate (cinci eliminări şi un cartonaş roşu), comparativ cu cele patru minute ale gazdelor (două eliminări).

S-a terminat 27-23 pentru Chambery, însă calificarea se va decide în manşa a doua, programată sâmbătă, 3 septembrie, la Sala Sporturilor din Constanţa.

Pentru CSM Constanţa, au marcat: Vitali Komogorov 7, Valentino Ravnic 4, Strahinja Stankovic 3, Gabriel Ilie 3, Andrei Drăgan 2, Zoran Nikolic 2, Irakli Cikovani 1, Marin Vegar 1.

XXX

Eşec sever pentru echipa masculină de handbal CS Minaur Baia Mare, care a fost învinsă, cu scorul de 27-36 (14-15), de FTC Budapesta (Ungaria), într-o partidă disputată la Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, contând tot pentru prima manşă a turului întâi preliminar al EHF European League.

Vicecampioana României s-a aflat la conducerea ostilităţilor în prima parte a jocului, a condus cu 11-9 şi 13-11, dar, până la pauză, maghiarii au reuşit să întoarcă, 14-15, pentru ca, în repriza secundă, să domine cu autoritate şi să rezolve, practic, ecuaţia calificării.

Pentru Minaur, au marcat Anderson Da Silva Mollino 6, Nemanja Ratkovic 4, Stefan Vujic 4, Călin Căbuţ 3, Stevan Vujovic 2, Milan Kotrc 2, Daniel Bera 2, Tudor Buguleţ 1, Tomas Cip 1, Viorel Fotache 1, Bogdan Mănescu 1.

Manşa secundă va avea loc pe 4 septembrie, la Budapesta.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Handbal

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5604 secunde