EHF European League, turul întâi, manşa a doua

Final de drum! CSM Constanţa, victorie de palmares cu Chambery

353
Final de drum! CSM Constanţa, victorie de palmares cu Chambery - 1-1662281901.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal CSM Constanţa a reuşit o victorie spectaculoasă, însă doar de palmares: 23-22 cu Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Francezii continuă aventura europeană, în timp ce dobrogenii îşi vor îndrepta întreaga atenţie asupra campionatului intern.

Disputată la Sala Sporturilor, partida dintre CSM Constanţa şi Chambery Savoie, contând pentru manşa secundă a turului întâi preliminar al EHF European League, a fost una extrem de spectaculoasă. Oaspeţii veneau cu avantajul de patru goluri luat în tur (a fost 27-23 în „Hexagon”), însă constănţenii anunţau că se vor bate pentru victorie şi calificare până la ultimul strop de energie.

Debutul de meci a aparţinut formaţiei vizitatoare, care s-a desprins la patru goluri, 8-4, însă, treptat, CSM Constanţa a echilibrat balanţa, astfel încât, la pauză, diferenţa era de numai un singur gol în favoarea francezilor, 10-9.

Repriza secundă s-a disputat după alte coordonate. Reveniţi de la cabine hotărâţi să întoarcă soarta jocului, handbaliştii antrenaţi de George Buricea au egalat şi apoi au preluat conducerea, ducându-se la 16-13 (min. 41). Din păcate, momentul bun nu a fost fructificat. Deşi susţinuţi frenetic de un public incendiar, constănţenii au comis câteva erori prompt speculate de adversari, care au rezolvat rapid ecuaţia calificării. La 22-22, în ultimele secunde de joc, rusul Vitali Komogorov a marcat golul unei victorii frumoase, dar care rămâne, totuşi, una de palmares. Drumul Constanţei în EHF European League se opreşte aici, toate energiile îndreptându-se acum spre campionat, unde urmează o serie de partide „de foc”.

Pentru CSM Constanţa, au marcat: Vitali Komogorov 9, Strahinja Stankovic 4, Zoran Nikolic 3, Ionuţ Nistor 2, Gabriel Ilie 2, Andrei Drăgan 2, Mike Brasseleur 1.

Portarul Dani Vasile a făcut un meci foarte bun, având o serie de parade senzaţionale (12 şuturi apărate, procentaj 36,36%).

„Sunt fericit pentru victorie, pentru spectacol, dar mâhnit pentru că nu ne-am calificat. Îţi trebuie ceva în plus ca să elimini o astfel de echipă cu o super experienţă internaţională. Sunt mulţumit când jucătorii se luptă, avem spirit, de aici trebuie să pornească totul, de pe parchet către cei din tribune”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal George Buricea.

XXX

CS Dinamo Bucureşti a reuşit a treia sa victorie în acest sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin: 38-32 (21-17) cu CSU din Suceava, într-o partidă disputată în deplasare, contând pentru etapa a doua. Campioana a jucat şi un meci în devans (etapa a 7-a), cu CSM Oradea, scor 34-30, după victoria din etapa de debut, 34-22 cu HC Buzău, în deplasare.

Echipa antrenată de Xavier Pascual a câştigat şi Supercupa, astfel că numărul victoriilor din nou sezon este de patru.

Foto: Facebook / CSM Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5461 secunde