Campionatul Naţional de baschet - juniori U18

CSS 1-Athletic, două victorii categorice în deschiderea noului sezon

274
CSS 1-Athletic, două victorii categorice în deschiderea noului sezon - css-1615386520.jpg

Articole de la același autor

După mai mult de un an în care nu au mai disputat niciun meci oficial, juniorii U18 de la CSS 1-Athletic au revenit, în sfârşit, pe parchet, sezonul 2021 deschizându-se chiar la Constanța. Două meciuri - două victorii!

Tinerii baschetbalişti de la CSS 1-Athletic, antrenați de prof. George Mircioi, au întâlnit pe ACS MC Ball Mangalia, într-o dublă manșă, în cadrul Turneului I al Grupei I a Campionatului Naţional de juniori U18, în care ar fi trebuit să joace trei echipe. Din cauza problemelor medicale din lot, CS Fly OC Constanţa nu s-a mai putut prezenta însă la competiţia de la Sala „Tomis”.

La Constanța, după un an de zile, baschetul la nivel juvenil a oferit două meciuri frumoase, la capătul cărora CSS 1-Athletic Constanța a prestat un nivel de baschet solid şi s-a impus de fiecare dată: prima oară cu scorul de 94-63, iar a doua oară cu scorul de 70-40, victorii care au propulsat-o pe prima poziţie în clasament.

Cu doi jucători deja care au debutat în Liga Națională la 17 ani, Ștefan Gribinic și Octavian Dobre, ceilalți juniori de la CSS 1-Athletic le calcă pe urme, majoritatea făcând parte din lotul lărgit al seniorilor.

„Ne dorim să avem continuitate în acest sezon și, mai mult decât toate, să fim sănătoși”, a transmis team-managerul BC Athletic, Andrei Talpeş.

Iată componenţa lotului cu care CSS1-Athletic a abordat acest turneu: Ştefan Gribinic, Octavian Dobre, Radu Ivănescu, Vlad Nica, Alexandru Borcan, Okan Mustafa, Andrei Găbureanu, Eduard Costache, Davide Mihai, Rareș Voivozeanu, Mihai Vancea, Radu Popa, Adrian Mocanu, Vlad Munteanu.

În competiţia masculină din Campionatul Naţional U13, turneele sunt programate să se desfăşoare în arene din Bucureşti, Ploieşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Sighetul Marmaţiei şi Iaşi, iar tinerii baschetbalişti din Campionatul Naţional U16 se vor întrece în mai multe săli de sport din Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Târgovişte, Arad, Târgu Frumos, Târgu Secuiesc, Şura Mică Sibiu şi Târgu Jiu.

XXX

Echipa masculină de baschet CSO Voluntari a câştigat finala Cupei României, reuşind să intre pentru prima dată în posesia trofeului, după ce a dispus de CSM CSU Oradea, scor 72-65 (0-16, 23-14, 27-18, 22-17).

Distincţia „Player of the Final” a fost oferită internaţionalului Marcu Badiu, care a avut o evoluţie deosebită, fiind principalul marcator al câştigătoarei - 20 de puncte, două recuperări şi două pase decisive, informează Federaţia Română de Baschet.

Meciul a avut un prim sfert incredibil, orădenii conducând cu 16-0 după zece minute, însă echipa antrenată de sârbul Sasa Ocokoljic a avut apoi o revenire formidabilă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5678 secunde