Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, îngrijorată:

"Degeaba mă gândesc eu la medalii…"

159

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat că România se confruntă cu un număr mic de sportivi calificați la JO 2016, dar a precizat că federațiile și-au asumat câștigarea a opt medalii la marea competiție de la Rio de Janeiro.

"Degeaba mă gândesc eu la medalii, mai mult trebuie să se gândească federațiile care își asumă un rezultat atunci când solicită finanțare din partea ministerului. Pentru că finanțarea se dă pe contracte și obiective. Ca estimare, din ce și-au asumat federațiile, sunt în jur de opt medalii la Rio. Mult a fost, puțin a rămas, acum așteptăm să apară și rezultatele. Jocurile Olimpice bat la ușă, iar noi ne confruntăm cu un număr atât de mic de sportivi calificați, încât nu îmi vine să cred. Dar toți cei calificați, precum și cei care încă mai au șanse să obțină calificarea au tot sprijinul meu", a spus Lipă, citată de Agerpres.

Ministrul speră ca, la canotaj, echipajul feminin de 8+1 al României să obțină nu numai calificarea, ci și o medalie la JO de la Rio.

"Vreau să cred că Londra 2012 a fost un accident. Fetele au mai crescut în patru ani și eu cred în șansa lor. Nu numai în calificare, ci chiar într-o medalie la Rio. Sunt în stare să se lupte pentru un loc pe podium la Rio", a spus Elisabeta Lipă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4263 secunde