Demonstraţie de canotaj pe mare! Campionatele Mondiale ar putea fi organizate la Constanţa

366

Articole de la același autor

Canotajul pe mare a fost lansat în România anul trecut, iar sportivii se antrenează zilnic pentru a face performanţă şi în această disciplină. Federaţia de specialitate va face toate demersurile necesare pentru a organiza, la Constanţa, Campionatele Europene şi Mondiale de canotaj pe mare.

Canotorii din Centrul Naţional Olimpic de la Năvodari au participat la deschiderea sezonului de canotaj pe mare. După ce s-au antrenat în bărcile clasice de la ora 6.00 dimineaţa, sportivii au venit la Constanţa pentru o demonstraţie de canotaj pe mare.

Faţă de varianta clasică, desfăşurată pe canale sau lacuri, canotajul pe mare este mai dificil, sportivii trebuie să fie mai atenţi cu valurile şi vântul mai puternic. Având în vedere condiţiile specifice, şi ambarcaţiunile au fost modificate. Astfel, bărcile sunt mai mici, dar mai late, ceea ce le conferă un plus de stabilitate.

Preşedinte Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a deschis sezonul de canotaj pe mare alături de partenerii federaţiei. Începând cu acest sezon, sportivii au la dispoziţie propria suprafaţă de plajă, de aproximativ 300 de metri pătraţi, în municipiul Constanţa, în vederea desfăşurării activităţilor de canotaj pe mare. Astfel, cartierul general este instalat pe plaja Reyna.

Toată lumea din canotaj speră ca, din 2028, această disciplină să intre pe lista celor olimpice. Mai mult, federaţia română de specialitate vrea să organizeze, la Constanţa, Campionate Europene şi Mondiale de canotaj pe mare.

„Trebuie să fim buni, pentru că am demonstrat că avem talent şi de ce să nu demonstrăm că şi în acest canotaj de mare suntem buni. Avem o frumuseţe de mare, avem şi o plajă special amenajată pentru noi.

Canotajul pe mare este şi distractiv pentru cei care doresc să simtă alunecare bărcii pe mare, dar şi pentru cei care vor să facă performanţă”, a declarat preşedinte Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Evenimentul de la Constanţa a marcat şi anunţul oficial al parteneriatului dintre Federaţia Română de Canotaj şi Administraţia Naţională Apele Române.

XXX

Luna aceasta, sportivii tricolori urmează să participe la trei competiţii internaţionale importante.

Prima dintre ele este programată, în perioada 8-10 iulie, la Lucerna (Elveţia): Cupa Mondială III. Ca element de noutate, în lotul feminin, Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc au renunţat la barca de dublu vâsle feminin categorie uşoară (LW2x) şi vor concura de acum în probe diferite. Gianina s-a alăturat echipajului de 8+1 feminin (W8+), iar Ionela a ales barca de patru vâsle feminin (W4x).

După regata elveţiană, tricolorii vor mai fi prezenţi la Campionatul Mondial de canotaj-tineret (25-30 iulie; Varese, Italia) şi la Campionatul Mondial de canotaj-juniori (27-31 iulie; Varese, Italia).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Canotaj

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5599 secunde