Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 24-a

Diferenţa s-a făcut pe final! CSM Constanţa a luptat eroic în derby-ul cu CS Dinamo

257
Diferenţa s-a făcut pe final! CSM Constanţa a luptat eroic în derby-ul cu CS Dinamo - 1-1681032065.jpg

Articole de la același autor

Meci electrizant, până la final, handbal spectacol şi un public admirabil la Sala Sporturilor. Acestea au fost „ingredientele” derby-ului CSM Constanţa - CS Dinamo Bucureşti, unul în care handbaliştii dobrogeni au jucat de la egal la egal cu campionii României.

Disputată, sâmbătă, la Sala Sporturilor, în cadrul etapei a 24-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, partida dintre CSM Constanţa şi CS Dinamo Bucureşti şi-a confirmat statutul de derby al campionatului, suporterii - sosiţi în număr mare la sală - apreciind teribila disponibilitate la efort a celor din teren.

În absenţa antrenorului principal George Buricea (suspendat şase etape, după incidentele de la finalul meciului cu Potaissa Turda), constănţenii au fost conduşi de pe margine de secundul Ionuţ Puşcaşu şi au făcut o primă repriză foarte bună. CSM a condus în mai multe rânduri, dar campioana a reuşit să intre în avantaj la pauză, scor 14-13. Andrei Drăgan a fost omul primelor 30 de minute, cu cinci goluri marcate în poarta campionilor.

Echilibrul s-a menţinut şi în partea a doua a jocului, iar soarta întâlnirii s-a decis pe final. Dinamo a marcat două goluri în ultimele 20 de secunde şi s-a impus cu 32-28.

Pentru CSM Constanţa, au evoluat: Rusu, Vasile 1 gol - Drăgan 9, Brasseleur 4, Nikolic 3, Nistor 3 (1x7m), Andrei 2 (2x7m), Ravnic 2, Chikovani 2, Komogorov 1, Stankovic 1.

Alte rezultate ale rundei: CSU din Suceava - AHC Potaissa Turda 28-29 (meci arbitrat de brigada constănţeană Ionuţ Ghiţă / Sebastian Topliceanu), CSM Bucureşti - CSM Odorheiu Secuiesc 33-21, CSM Bacău - HC Buzău 24-24, CSM Vaslui - SCM Politehnica Timişoara 29-27.

În clasament, cu 69 de puncte şi un meci mai puţin disputat, lideră autoritară este CS Dinamo, echipa bucureşteană având deja asigurat un nou titlu de campioană naţională. CSM Constanţa (54 p) şi CS Minaur Baia Mare (52 p, un joc mai puţin disputat) se vor bate până în ultima secundă pentru medaliile de argint.

Etapa viitoare (miercuri, 19 aprilie), CSM Constanţa va juca, în deplasare, cu SCM Politehnica Timişoara, în timp ce Minaur va evolua pe terenul Stelei. În cazul în care maramureşenii se vor impune în capitală, formaţia de pe litoral va rămâne, în procent de 99,9 la sută, cu medaliile de bronz.

XXX

Handbaliştii de la CSM Constanţa rămân însă „în priză”, pentru că urmează un nou meci cu Dinamo, tot la Sala Sporturilor.

În Săptămâna Mare, miercuri, 12 aprilie, de la 17.30, cele două echipe se reîntâlnesc, de această dată în faza sferturilor de finală ale Cupei României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1006 secunde