Doar trei sportivi de la CS Farul se pot antrena la kaiac-canoe. "Suntem mai catolici decât Papa!"

270

Articole de la același autor

Chiar dacă ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că mai multe discipline sportive își pot relua activitatea, secția de kaiac-canoe a CS Farul se confruntă cu o situație dificilă. La baza nautică din apropierea lacului Siutghiol se pot antrena doar trei copii, toți din Constanța!

Antrenorul Gabriel Aftenie a explicat că ar fi putut să facă rotație între copii pentru antrenamente, însă ceilalți sportivi provin din alte orașe din țară și nu au cum să fie cantonați la Constanța.

Astfel, cei trei copii ies în fiecare zi cu ambarcațiunile pe lac și sunt atent supravegheați de Gabriel Aftenie, care le dictează ritmul de pe mal. Tehnicianul constănțean ar fi dorit să li se alăture acestora cu o șalupă, însă legea nu îi permite, deoarece nu au voie mai mult de trei oameni să se afle unul în apropierea celuilalt.

"Momentan, pot să lucrez cu trei copii care vin din oraș, în rest nu am voie să fac cantonament, nu avem voie să ținem copiii aici, la bază. Am început antrenamentele cu cei trei copii. Ei vin, se pregătesc, după care pleacă fiecare acasă. Ieșim în fiecare zi pe lac și lucrăm. Știu că, pe data de 8 iunie, se va face o nouă modificare la această Ordonanță de Urgență și așteptăm cu interes să vedem ce se va întâmpla. Federația nu comunică cu noi deloc. Timp de trei luni, domnii de la acest for nu au dat niciun semn de viață. Nici măcar pe site-ul lor oficial nu au mai postat nimic. Au rămas cu vechile metehne", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gabriel Aftenie.

Testele pentru Covid-19 ar fi costat foarte mult

În afara lotului olimpic al României care se antrenează la Izvorani, nu este posibilă organizarea de cantonamente. Chiar și în aceste condiții, Gabriel Aftenie are grijă de sportivii săi și îi supraveghează cu ajutorul unei platforme online.

"Lotul olimpic se antrenează la Izvorani. Și eu aș fi vrut să pot să fac la Constanța acest lucru. Dar trebuia să îi cantonez, să le fac la toți test Covid-19 și să stăm 14 zile cantonați, după care iar trebuia să repetăm testarea. Dacă facem un calcul, la 20 de sportivi câți avem, ne costă foarte mult și nu ne permitem.

Toți elevii mei se pregătesc acasă. Le-am dat program de alergare, iar după-amiază facem mobilitate. Îi supraveghez zilnic cu ajutorul unei platforme online. Este foarte important să lucreze, pentru că, altfel, mușchii se atrofiază și nu vor mai putea face performanță. Le-am dat și un program de alimentație bine pus la punct.

Acum, este greu să îi controlezi pe toți. Se mai joacă, mai stau la calculator și acest lucru nu este neapărat unul bun. Despre competiții nu am mai auzit nimic. Cred că, atunci când ni se va da voie să concurăm, vom apuca și noi măcar o competiție în acest an", a adăugat Gabriel Aftenie.

Greu la antrenamente, după perioada de pauză

Gabriel Aftenie este de părere că autoritățile din România ar fi trebuit să îi lase pe toți sportivii să se antreneze normal și să reia competițiile, așa cum se întâmplă în alte țări europene.

"Ar trebui să ne dea voie la toți să ne antrenăm, dar condițiile de pregătire sunt foarte stricte, iar noi nu le putem respecta. Noi ne antrenăm cu cei trei sportivi și pericolul nu este atât de mare, pentru că distanța între bărci este de cel puțin 15 metri. Dacă vreau să merg și eu cu șalupa, trebuie să îl las pe unul pe mal. Și în acest fel, rămân eu pe mal, pentru a se putea antrena ei. Dacă ei nu își efectuează acei kilometri de vâslit care sunt necesari, este foarte greu. Se mai plâng din când în când că este dificil, după toată perioada de pauză, însă vom trece împreună cu bine peste acest impediment.

Noi suntem mai catolici decât Papa. Sârbii, slovacii, italienii au dat drumul la antrenamente, iar noi stagnăm.

Ministerul nu ne-a mai dat un leu de când a venit această pandemie. Primăria ne-a mai dat niște fonduri înainte de pandemie, dar acum nu am văzut niciun ban", a spus Gabriel Aftenie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4881 secunde