Doliu în arbitrajul românesc! Dan Petrescu s-a stins din viață

132
Doliu în arbitrajul românesc! Dan Petrescu s-a stins din viață - danpetrescu12-1595267203.jpg

Articole de la același autor

Arbitrajul românesc este în doliu. Fostul mare arbitru Dan Petrescu a încetat din viață, ieri dimineață, la vârsta de 76 de ani. El se afla internat într-un sanatoriu din Măgurele, suferind de o tumoare pe creier, care s-a agravat în ultimele două luni.

Dan Petrescu a fost arbitru divizionar, arbitru FIFA și președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, fiind șeful CCA timp de 7 ani, în perioada 1994 - 2001.

Ca arbitru, "Fibră", așa cum îi spuneau apropiații, a activat 12 sezoane în Divizia A și a condus peste 40 de meciuri internaționale, fiind considerat unul dintre cei mai buni arbitri din anii 80.

A condus de la centru cinci meciuri Steaua - Dinamo înainte de 1989, inclusiv celebrul meci în care Dinamo a umilit Steaua în Ghencea, scor 3-0.

Moartea lui Dan Petrescu a șocat lumea sportului din România, iar oamenii de fotbal care l-au cunoscut au ținut să transmită mesaje de condoleanțe.

"Ultima dată l-am văzut la televizor în luna februarie, era prezent într-o emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Mi s-a părut că era foarte bine, el oricum era un tip plin de șarm. Un om vesel, însă boala aceasta ascunsă și-a făcut efectul.

A fost un mare arbitru și un conducător extraordinar, ca și președinte al CCA. A știut cum să gestioneze situația într-o perioadă delicată a arbitrajului românesc. Și eu l-am prins câțiva ani și am avut o colaborare foarte bună cu dânsul.

Condoleanțe familiei!", a declarat, pentru "Cuget Liber", fostul arbitru internațional Marcel Lică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5094 secunde