DOLIU ÎN LUMEA FOTBALULUI MONDIAL! A MURIT PELE!

1031
DOLIU ÎN LUMEA FOTBALULUI MONDIAL! A MURIT PELE! - pele-1672341650.jpg

Articole de la același autor

Fostul mare fotbalist Pele a murit la vârsta de 82 de ani, după o lungă bătălie cu cancerul. Chinuit de suferința pricinuită de cancer și mai mult prin spitale în ultimul an, Pelé a murit astăzi, apucând să vadă și ultimul Campionat Mondial din Qatar. Familia a vrut să-l ia acasă de sărbători, dar „O Rey” s-a ridicat la Ceruri. Triplul campion mondial avea 82 de ani.

Starul brazilian era internat în spital cu grave probleme de sănătate. Este singurul fotbalist până în prezent care este triplu campion mondial la fotbal (1958, 1962, 1970).


Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.


Moartea sa vine la un an de la moartea lui Maradona, considerat de asemenea o legendă a fotbalului mondial. Cei doi erau foarte apropiați.


Update - Edson Arantes do Nascimento nu a mai răspuns tratamentului pentru cancer în urma cu aproximativ 2 săptămâni, iar medicii au decis să îl mute în salonul pentru îngrijire paliativă al unui spital din Sao Paolo. 77 de goluri în 92 de meciuri a reușit Pele pentru naționala ”Selecao” și este cel mai bun marcator.


643 de reușite în 659 de apariții a bifat brazilianul la Santos. Are peste 30 de distincții individuale și a fost decorat cu Ordinul de Cavaler al Marii Britanii în rang de comandant, primind de asemenea, printre altele, Ordinul Național de Merit din partea guvernului brazilian. 


Pele a fost considerat de foarte mulți specialiști cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5716 secunde