Duelul titanilor, în optimile Europa League. Iată ce confruntări vor avea loc

120
Duelul titanilor, în optimile Europa League. Iată ce confruntări vor avea loc - fotbaleuropaleague-1456495426.jpg
Astăzi la ora 14, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a optimilor Europa League. În această fază a competiției nu au existat capi de serie, astfel că au fost stabilite niște dueluri foarte interesante. Capul de afiș este cu siguranță derby-ul englez dintre Liverpool și Manchester United. 


Este unul din cele mai vechi derby-uri din istoria fotbalului,cele două întâlnindu-se până în acest moment de 191 de ori, scorul fiind de 79-64 în favoarea celor de la Manchester United, 51 de partide terminându-se la egalitate. Prima întâlnire dintre cele două datează din data de 28 aprilie 1894, atunci când "cormoranii" se impuneau cu scorul de 2-0 în fața celor de la Newton Heath,vechea denumire a actualilor "diavoli roșii ". 


În afara acestui meci au mai fost stabilite și meciurile: Șahtior (Ucraina) – Anderlecht (Belgia), FC Basel 1893 (Elveția) – Sevilla (Spania), Villarreal (Spania) – Bayer Leverkusen (Germania), Athletic Bilbao(Spania) – Valencia (Spania), Sparta Praga (Cehia) – Lazio Roma (Italia), Borussia Dortmund (Germania) – Tottenham Hotspur (Anglia), Fenerbahce (Turcia) – Braga (Portugalia).


În Europa League au mai rămas doar doi români: Ștefan Radu de la Lazio Roma și Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Șahtior Donețk.


Turul optimilor Europa League se va desfășura pe 10 martie, iar manșa secundă, la distanță de o săptămână, pe 17 martie.
Finala competiției se va juca pe 18 mai, la Basel.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5685 secunde