Echipa de junioare I CS Farul-CSS 1 Constanţa, campioana României la gimnastică

211
Echipa de junioare I CS Farul-CSS 1 Constanţa, campioana României la gimnastică - 1-1656932911.jpg

Articole de la același autor

Găzduită de Sala Sporturilor din Constanţa, ediţia 2022 a Campionatului Naţional de gimnastică pe echipe s-a încheiat cu întrecerea junioarelor I. Reprezentantele a şase cluburi au concurat pentru medalii în întrecerea pe echipe.

Titlul naţional a fost câştigat de CS Farul-CSS 1, în componenţa Sabrina Voinea Maneca, Teodora Stoian, Miruna Botez, Alexia Gabriela Vănoagă, Monica Alexandra Florea şi Bianca Gabriela Vişovan, gruparea constănţeană totalizând 193 puncte. Medalia de argint a revenit gimnastelor de la LPS Cetate Deva (Amalia Ghigoarţă, Ioana Andreea Danciu, Adina Crişan, Erica Gogoaşe, Maria Cristina Popescu şi Bianca Maria Dinu), cu 189.350 puncte, în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate de CSA Steaua 1 (Crina Tudor, Anamaria Mihăescu, Ayana Maria Luca, Ana Maria Burlacu şi Natalia Maria Badea), cu 186.750 puncte.

Pentru Amalia Ghigoarţă, de la LPS Cetate Deva, şi Sabrina Voinea Maneca, de la CS Farul-CSS 1 Constanţa, competiţia a reprezentat şi o verificare în perspectiva participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European, programat, în perioada 24-30 iulie, la Banska Bystrica (Slovacia). Amalia a fost notată cu 12.950 la sărituri, 12.300 la paralele, 13.400 la bârnă şi 13.050 la sol, iar Sabrina Voinea Maneca a primit 13.100 la sărituri, 10.350 la paralele, 12.500 la bârnă şi 13.350 la sol.

La concursul de la Sala Sporturilor din Constanţa, organizat de Federaţia Română de Gimnastică, în parteneriat cu CSM Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa, au participat 37 de sportive, cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani, legitimate la CS Farul-CSS 1 Constanţa, LPS Cetate Deva, CSS Focşani, CS Dinamo Bucureşti, CS Petrolul Ploieşti, CSA Steaua Bucureşti, CSS Viitorul Cluj şi CSM Arad.

XXX

În luna aprilie, Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a aplicat pentru un ajutor global de 65.500 franci elveţieni pentru achiziţia de aparatură sportivă omologată (pentru trambulină şi gimnastică aerobică) destinată organizării competiţiilor naţionale şi internaţionale şi pentru susţinerea participării echipei României la Campionatul Mondial şi la Competiţia Mondială pe grupe de vârstă la trambulină.

Fundaţia Federaţiei Internaţionale de Gimnastică pentru Solidaritate a aprobat în unanimitate, zilele trecute, alocarea unui sprijin financiar pentru FRG în valoare de 20.000 franci elveţieni.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3927 secunde