Cupa Mondială Challenge la gimnastică de la Osijek

Silviana Sfiringu, de la CS Farul, medaliată cu bronz în finala de la paralele

236
Silviana Sfiringu, de la CS Farul, medaliată cu bronz în finala de la paralele - 1-1655108194.jpg

Articole de la același autor

Gimnasta constănţeană Silviana Sfiringu, de la CS Farul, a cucerit medalia de bronz în finala de la paralele din cadrul Cupei Mondiale Challenge de la Osijek (Croaţia), competiţie de nivel doi în circuit.

În calificări, sportiva de pe litoral primise a cincea notă (12,633), iar în prima sa finală de Cupă Mondială, 12,466, fiind devansată de Zoja Szekely (Ungaria; 13,800) şi de Sarah Voss (Germania; 12,800).

Prezentă la rându-i la turneul croat, Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, nu a prins nicio finală. În schimb, colega lor de la lotul naţional de junioare Ana Maria Bărbosu (16 ani, debutantă la Cupa Mondială) şi-a adjudecat două medalii: aur la sol şi bronz la bârnă.

Ana Maria Bărbosu a început ziua finalelor cu emoţii şi cu o ratare la bârnă. Având cea mai mare dificultate (5.6), a reuşit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului, cu 12.433, fiind devansată de campioana mondială Pauline Schaeffer (Germania, 13.366) şi de Ana Derek (Croaţia, 13.133). Pe patru a fost o reprezentantă a Norvegiei, Julie Madsoe, cu 12,166, iar pe cinci a încheiat constănţeanca Silviana Sfiringu, cu 11,800.

În finala de la sol, Ana a repetat evoluţia bună din calificări, a fost notată cu 13.333, punctaj cu care a câştigat medalia de aur - prima sa victorie în Cupa Mondială. Argint pentru Ana Derek (Croaţia 13.266), bronz pentru Uctas Sanli Goksu (Turcia, 12.800).

Sportivii au fost însoţiţi în Croaţia de antrenorii Lucian Sandu şi Gerard Speestra, de arbitrii Adela Popa şi Dragoş Bîrzu şi de maseurul Răzvan Spirescu.

Osijek este a doua dintre cele şase competiţii organizate de Federaţia Internaţională de Gimnastică, la finalul cărora se vor decide câştigătorii din seria 2022 FIG World Challenge Cup. După concursul din Croaţia, etapele de Cupă Mondială Challenge continuă la Koper (Slovenia, 16-19 iunie), Paris (Franţa, 24-25 septembrie), Szombathely (Ungaria, 30 septembrie-2 octombrie) şi Mersin (Turcia, 7-9 octombrie).

XXX

Sărbătoarea gimnasticii şi a bucuriei de a concura la Cupa „Nadia Comăneci” s-a încheiat, la Oneşti, după o competitiţie maraton. Fiecare dintre cele 80 de fetiţe aflate la început de drum în performanţă şi-a dorit să fie… Nadia!

Au primit medalii de participare şi cadouri din partea sponsorilor şi a organizatorilor toate gimnastele, unele, aflate pentru prima oară la Oneşti, altele, cu rezultate la ediţia precedentă. Iar cele care au urcat pe podium s-au simţit, cu siguranţă, cu un pas mai aproape de Nadia.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6004 secunde