Cupa Mondială Challenge la gimnastică de la Osijek

Silviana Sfiringu, de la CS Farul, calificată în finala de la paralele

177
Silviana Sfiringu, de la CS Farul, calificată în finala de la paralele - 1-1654848358.jpg

Articole de la același autor

Gimnasta constănţeană Silviana Sfiringu, de la CS Farul, s-a calificat în finala de la paralele din cadrul Cupei Mondială Challenge de la Osijek (Croaţia). Notată cu 12,633, ea a avut cel de-al cincilea punctaj din sesiunea preliminară.

În schimb, Ana Maria Bărbosu a ratat la paralele, fiind notată cu 10.200, coborând pe poziţia a 21-a, iar la sărituri a fost abia a 13-a, cu o medie de 12,533 (12,700 la prima săritură şi 12,366 la a doua). Nici Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, n-a prins finala la sărituri, ocupând locul 15, cu 12,380 (12,833, respectiv 11,933).

La masculin, rezultatele au fost şi mai slabe. Astfel, Emilian Neagu a fost notat cu 10,750 la sol (locul 33), iar Răzvan Marc, cu 11,150 la cal cu mânere (locul 25).

Sesiunea de calificări continuă. Ana Maria Bărbosu evoluează la bârnă şi sol, Andreea Preda la sol, Silviana Sfiringu la bârnă, Răzvan Marc la inele şi bară fixă, iar Emilian Neagu la inele şi paralele.

Sportivii sunt însoţiţi în Croaţia de antrenorii Lucian Sandu şi Gerard Speestra, de arbitrii Adela Popa şi Dragoş Bîrzu şi de maseurul Răzvan Spirescu.

Osijek este a doua dintre cele şase competiţii organizate de Federaţia Internaţională de Gimnastică, la finalul cărora se vor decide câştigătorii din seria 2022 FIG World Challenge Cup. După concursul din Croaţia, etapele de Cupă Mondială Challenge continuă la Koper (Slovenia, 16-19 iunie), Paris (Franţa, 24-25 septembrie), Szombathely (Ungaria, 30 septembrie-2 octombrie) şi Mersin (Turcia, 7-9 octombrie).

XXX

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a dat publicităţii un nou Cod de conduită, evidenţiind standardele de comportament aşteptate de la toţi participanţii la toate disciplinele gimnasticii.

Din 2018, FIG şi-a întărit regulile şi politicile privind protecţia tinerilor şi lupta împotriva abuzurilor de orice fel. Un pas extrem de important a fost făcut un an mai târziu, o dată cu înfiinţarea Fundaţiei pentru Etică în Gimnastică, iar în octombrie 2020, federaţia a fost de acord să elaboreze un Cod de conduită în urma mai multor scandaluri de abuz.

Noua versiune a Codului stabileşte standardele de comportament aşteptate de la toţi cei implicaţi în gimnastică şi ajută la trasarea unei linii clare între ceea ce este considerat bună practică şi ceea ce nu este tolerabil. Codul enumeră atât cele 14 principii generale de integritate, respect, onestitate şi corectitudine, cât şi principii specifice pentru sportivi, antrenori, arbitri, oficiali, preşedinţi ai federaţiilor de gimnastică.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3284 secunde