Echipa olimpică a României a plecat la Soci. Mult succes Andreas Neagu!

189
Echipa olimpică a României a plecat la Soci.  Mult succes Andreas Neagu! - echipa-1391350196.jpg

Articole de la același autor

Echipa olimpică a României, formată din 24 de sportivi, a plecat, ieri dimineață, spre Soci (Rusia), pentru a participa la a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie. Delegația este completată de circa 20 de antrenori și oficiali, șef de misiune fiind Alexandru Epuran. 


Cei 24 de sportivi vor evolua la opt discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie și skeleton), iar port-drapel la ceremonia de des-chidere a Jocurilor, pe 7 februarie, va fi biatlonista Eva Tofalvi, aflată la a cincea participare. 
Potrivit secretarului general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, "o clasare a unui sportiv român în primele zece locuri, pentru noi, ar echivala cu o medalie, iar o poziție în primele 20 ar fi considerată o performanță deosebită, dacă ținem seama unde se află Româ-nia în momentul de față la sporturi de iarnă". 
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat că așteaptă de la toți sportivii români să dea maximum în competițiile de la Jocurile Olimpice și anticipează că vom avea cele mai bune rezultate, clasări între primele 10-15 locuri, la bob, sanie și skeleton. 
"Mă aștept să fie performanțe onorabile la tot ce înseamnă bob, skeleton, sanie. Mă aștept să vină în primii 10-15 și asta ar fi o performanță bună. Îmi doresc pentru Eva Tofalvi ca, la a cincea Olimpiadă, să aibă o performanță de care să-și aducă aminte toată viața", a spus Morariu, citat de Agerpres. 
De menționat faptul că, printre cei 24 de sportivi care vor repre-zenta țara noastră la JO de la Soci, se află și un constănțean, Andreas Paul Neagu, component al echipajului de bob 4. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.572 secunde