Începând cu anul 2010

Echipele de oină din România vor fi conduse de specialiști

3154
La Poiana Brașov, a avut loc, zilele trecute, o nouă ședință de Birou Federal al FR de Oină, acțiune condusă de președintele Nicolae Dobre. Ordinea de zi a fost una bogată, sfârșitul anului impunând analize privind activitatea diferitelor comisii din cadrul FRO, dezbateri pe baza proiectului de buget pe anul 2010, a calendarului competițional sau omologarea rezultatelor la competițiile organizate în 2009.
Un punct important a fost reprezentat de desemnarea persoanei specializate care să se ocupe de pregătirea echipei (profesor, antrenor sau instructor sportiv), din 2010 acest aspect fiind obligatoriu. Președintele Dobre a pus accent pe promovarea mediatică a tuturor activităților de oină, mulțumind tuturor celor care sprijină revigorarea sportului tradițional al românilor.
Membrii Biroului Federal au decis să se întocmească ierarhii pentru cei mai buni jucători, arbitri și antrenori pe anul 2009, care vor fi anunțate până la finele acestui an. La trecerea în revistă a evenimentelor care au ținut capul de afiș, a fost analizat Festivalul Internațional al Sporturilor Înrudite cu oina, desfășurat, în luna septembrie, la Constanța.
"În concluzie, se poate spune că proiectele sunt extrem de îndrăznețe la nivelul FRO, președintele Dobre invitând pe orice iubitor al oinei să se alăture în punerea lor în practică", a declarat Marius Nicu-lescu, membru al Comisiei mass-media din cadrul FRO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7462 secunde