Elena Frîncu: "Împreună cu DJST, vreau să aduc Crosul Olimpic la Constanța"

314

Articole de la același autor

Fostul director executiv al DJST Constanța, Elena Frîncu, membru de onoare al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a declarat, ieri, că împreună cu actuala echipă de la DJST va face toate demersurile la COSR astfel încât ediția de anul acesta a Crosului Național Olimpic, o ediție jubiliară, să se desfășoare la Constanța. 


"Luna viitoare, se împlinesc 30 de ani de la startul primului Cros Olimpic, care s-a dat chiar la Constanța. Îi datorăm această onoare Liei Manoliu, doamna atletismului românesc. Ținând cont de faptul că ediția de anul acesta este una specială, voi înainta scrisoare către COSR, prin care voi solicita să ni se ofere din nou onoarea de a organiza Crosul Național Olimpic", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Frîncu. 


Prima ediție a Crosului Național Olimpic s-a desfășurat în anul 1987, la linia de start aliniindu-se peste 2.000 de alergători. Competiția a fost organizată chiar de Comitetul Olimpic Internațional, tricourile de concurs fiind trimise la Constanța tocmai din Elveția, de la Lausanne. 


Campioana olimpică Lia Manoliu, care avea să devină câțiva ani mai târziu primul președinte al COSR după Revoluția din 1989, a dat startul din dreptul Palatului Copiilor (Casa Pionierilor de odinioară), traseul de aproximativ 10 kilometri având drept finish Hanul Piraților. 


Învingător a fost - se putea altfel? - marele campion la atletism Ilie Floroiu, actual director al CS Farul Constanța, în timp ce Elena Frîncu a trecut linia de finish de mână cu luptătorul Ion Draica, medaliat cu aur olimpic la JO de la Los Angeles 1984. 


"Au fost mai mult de 2.000 de participanți la ediția inaugurală, iar de atunci, an de an, chiar dacă nu a fost vorba despre evenimentul național, la Constanța s-a organizat Cros Olimpic. De-a lungul timpului, pe litoral au alergat mari personalități ale sportului românesc, precum Ion Țiriac, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Octavian Morariu, Laura Badea, Doina Melinte sau Violeta Beclea Szekely. Împreună cu actuala echipă de la DJST, voi face demersurile pentru ca acest eveniment de anvergură să fie din nou organizat la Constanța", a mai spus Elena Frîncu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5696 secunde