Enes Sali, cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei de fotbal a României

394
Enes Sali, cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei de fotbal a României - 1-1636972183.jpg

Articole de la același autor

Mijlocaşul Enes Sali, de la FCV Farul Constanţa, a devenit cel mai tânăr debutant din istoria echipei naţionale de fotbal a României.

La numai 15 ani, 8 luni şi 22 de zile, Enes Sali a intrat pe teren în minutul 82 al partidei pe care România a câştigat-o în deplasare cu Liechtenstein, scor 2-0 (1-0), în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Crescut la Academia „Gheorghe Hagi”, unde a sosit în urmă cu patru ani, Enes Sali a debutat şi în Liga I la vârsta de 15 ani, 5 luni şi 17 zile, iar apoi a devenit, la 15 ani, 6 luni şi 21 de zile, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii I.

La naţionala de seniori, Enes Sali a depăşit vechiul record pe care îl deţinea Cristian Manea, un alt jucător crescut şi format la Academia Gheorghe Hagi, care debutase pentru România la 16 ani, 9 luni şi 22 de zile.

XXX

Odată ce naţionala României a încheiat campania eşuată de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din 2022, se reiau partidele din Liga I.

Fotbaliştii de la FCV Farul se pregătesc, săptămâna aceasta, în vederea partidei cu UTA Arad, din etapa a 16-a, programată sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 15.00, pe stadionul „Central” al Academiei Hagi de la Ovidiu.

Foto: eurosport.ro / Getty Images

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6666 secunde