În week-end, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra"

Eseuri și placaje! Memorialul "Mihail Naca" la rugby, ediția a treia

1369
Eseuri și placaje! Memorialul

Articole de la același autor

În perioada 7-9 septembrie, Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia organizează cea de-a lll-a ediție a turneului de suflet pentru rugby-ul constănțean: Memorialul "Mihail Naca".

Menirea acestei competiții este de a pune față în față cele mai puternice echipe de juniori U17 și U18 la rugby în XV, dar totodată urmărește să cinstească memoria fostului mare antrenor al echipei RC Farul Constanța, sub comanda căruia echipa a cucerit șase titluri de campioană, dar și al naționalei de seniori a României: Mihail Naca.

Meciurile vor avea loc pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan".

În deschiderea fiecărei zile a competiției, de la ora 9, se vor înfrunta elevii foștilor rugbiști antrenați de Mihail Naca. Vor fi prezente echipele LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, antrenată de fostul jucător al lui Mihail Naca, Nicolae Mocanu, Muschetarii Mihail Kogălniceanu, condusă de fostul internațional Cornel Vasile, CS Victoria Cumpăna, pregătită de Florin Băcioiu, fiul fostului jucător de la RC Farul, în mandatul lui Mihail Naca, Iancu Băcioiu, și CSO Ovidiu, formație antrenată de Cosmin Glodeanu, fost jucător la CS Cleopatra Mamaia.

Vineri, 7 septembrie, la ora 10, balul va fi deschis de cele mai puternice echipe de U18, CS Cleopatra Mamaia și RC Bârlad. De la ora 11, echipa secundă a Cleopatrei va întâlni selecționata CN "Aurel Vlaicu" București (CNAV) + Dinamo București. Sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 10, CS Cleopatra va juca cu selecționata CNAV + Dinamo, iar echipa secundă a Cleopatrei își va măsura forțele cu RC Bârlad, campioana națională de rugby U18, în XV. Semifinalele și finalele sunt programate duminică, 9 septembrie, după ora 10, nu înainte ca întreaga familie a rugby-ului constănțean să-i aducă un omagiu celui care a fost Mihail Naca, antrenor emerit.

"Duminică, la ora 8.30, vom fi prezenți la cimitir, acolo unde foștii internaționali, prieteni și colaboratori vor putea aprinde o lumânare în memoria sa. Se va ține o slujbă de pomenire, apoi vom reveni la stadion pentru meciurile finale. Chemăm alături de noi pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe Mihail Naca, dar și pe cei care vor să arate că sunt alături de rugby-ul constănțean", a declarat, pentru "Cuget Liber", Vasile Chirondojan, președinte al Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia.

Competiția este organizată de CS Cleopatra Mamaia, în colaborare cu fostul internațional Marian Nache, cel care a fost și elev al răposatului profesor Mihail Naca. De altfel, au mai pus umărul la organizare Nicolae Buriac - vicepreședinte CS Cleopatra Mamaia, și Eugen Cojocaru - președinte de onoare CS Cleopatra Mamaia.

v v v

Regretatul tehnician Mihail Naca s-a stins din viață în iunie 2009, la vârsta de 70 de ani, răpus de o boală necruțătoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3403 secunde