Este oficial! George Buricea, noul selecţioner al echipei naţionale a României de handbal

397
Este oficial! George Buricea, noul selecţioner al echipei naţionale a României de handbal - fond-buricea-1706795289.jpg

Articole de la același autor

Handbalul constănţean a dat de-a lungul timpului oameni de valoare în acest sport minunat. Unul dintre ei este George Buricea, fost jucător la HCM Constanţa, HCDS şi în prezent antrenor al echipei CSM Constanţa. Buricea a dat întotdeauna dovadă de devotament şi de foarte multă modestie, în ciuda performanţelor pe care le-a avut care puteau să îl propulseze ca fiind un tip arogant.

Dar, nu este nici pe departe aşa! George Buricea şi-a făcut întotdeauna treaba până a capăt şi a demonstrat că este o valoare în handbalul constănţean, naţional, dar şi european.

Acum, a venit şi momentul său. După eşecul echipei naţionale de handbal masculin de la Campionatul European, Federaţia Română de Handbal a decis să renunţe la selecţionerul Xavi Pascual şi să îl păstreze pe acesta doar în poziţia de antrenor secund. Astfel, George Buricea devine selecţionerul echipei naţionale într-un moment dificil, dar pe care chiar el a recunoscut că îl aştepta.

„Nu m-a surprins că s-a apelat la mine. Dintotdeauna a fost visul meu să antrenez naționala României. Mi se pare un lucru frumos ce se întâmplă acum, ca eu și domnul Xavi Pascual să fim împreună în fața dumneavoastră”, a declarat George Buricea.

Noul antrenor va avea un debut „de foc” la naționala de handbal masculin. Echipa se va întâlni cu Cehia în barajul pentru Campionatul Mondial din 2025 pe 8 și 12 mai. Dacă se califică, România revine la turneul mondial după 14 ani.

„Dacă suntem favoriți cu Cehia? Nu știu, mai ales ținând cont că returul se va juca în Cehia, iar ei au jucători cu foarte mare experiență. Dar dacă nu credeam că putem face asta, nu aș fi fost astăzi aici, în fața dumneavoastră. Am fost un luptător ca jucător, nu m-am schimbat ca antrenor. Nu pot promite calificarea, dar pot promite că vom da totul pe teren”, a mai spus noul antrenor al naționalei României.

Chiar dacă a devenit oficial selecţionerul echipei naţionale, George Buricea nu renunţă la ceea ce iubeşte cel mai mult, şi anume oraşul Constanţa.

El va continua să îi antreneze pe cei de la CSM Constanţa în paralel, echipă cu care până în prezent a avut un parcurs foarte bun în cupele europene.

George Buricea se va concentra, aşadar, pe treaba pe care o are de făcut la echipa naţională şi va încerca să îi califice pe tricolori la un Campionat Mondial după 14 ani.

Xavi Pascual a fost antrenor al naționalei României de handbal masculin din august 2021. El a condus echipa la Campionatul European, prima calificare după 28 de ani. La această competiție, „tricolorii” s-au clasat pe locul 22 din 24. Antrenorul spaniol mai antrenează în campionatul României pe Dinamo București, pe care a preluat-o din 2021, unde va rămâne în continuare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9351 secunde