HCDS s-a reunit şi a efectuat primul antrenament. „Sperăm să continuăm pe acelaşi drum”

192
HCDS s-a reunit şi a efectuat primul antrenament. „Sperăm să continuăm pe acelaşi drum” - fondhcdss-1641917578.jpg

Articole de la același autor

Echipa Handbal Club Dobrogea Sud a efectuat primul antrenament din 2022 la Sala Sporturilor. Antrenorul George Buricea a condus prima ședință de pregătire, la care a participat și cel mai nou membru al clubului de pe litoral, preparatorul fizic Bogdan Ungureanu.

Au fost absenți, motivat, internaționalii Ionuț Nistor, Daniel Vasile și Irakli Chikovani. În schimb, Marin Vegar s-a prezentat la reunire. Din cauza unei accidentări, bosniacul a ratat lotul final pentru EURO 2022.

„Sperăm să continuăm pe același drum, pe care l-am început în acest sezon. Nu ne-am schimbat obiectivele. Vrem să terminăm în primele trei locuri ale campionatului. Va urma o perioadă foarte grea de pregătire, în care trebuie să muncim pentru a pune la punct tot ceea ce nu a mers până acum. Continuăm în aceeași formulă, nu am făcut niciun transfer. A venit, în schimb, preparatorul Bogdan Ungureanu, care ne va ajuta pe partea fizică. Îi așteptăm și pe cei de la loturile naționale, în zilele următoare. Sperăm să fie sănătoși și să ne apucăm cu toții de treabă pentru că urmează o perioadă foarte grea, cu meciuri extraordinar de dificile. Vom avea cele mai tari meciuri în luna februarie, aproape decisive pentru clasamentul final”, a declarat antrenorul principal al celor de la HCDS, George Buricea.

Fost handbalist profesionist, între anii 2010 și 2015, la Politehnica Timișoara, Bogdan Ungureanu (31 ani) a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității de Vest, în 2016, cu specializarea preparator fizic. Între 2017 și 2019 a fost angajatul Federației Române de Fotbal, ca preparator fizic la loturile naționale de tineret, iar din 2019 s-a ocupat de pregătirea echipei Ripensia Timișoara.

„Ca de fiecare dată, este un nou început. Vrem să intrăm în formă bună cât mai repede. Suntem pe primul loc, dar rămânem cu picioarele pe pământ pentru că avem un retur de foc, în care vom întâlni echipele din primele locuri ale campionatului. Sunt convins că, după aceste trei săptămâni de pregătire, George va pune în teren o echipă foarte competitivă. Vom avea și două meciuri amicale, cu CSM Alexandria, pe 21 și 22 ianuarie, la Constanța”, a declarat preşedintele echipei de la malul mării, Rudi Stănescu.

HCD va juca pe 31 ianuarie, acasă, cu Potaissa Turda, după care le va întâlni pe Steaua, la Chiajna, pe Dinamo, la Constanța, și pe Minaur, la Baia Mare.

Handbal Club Dobrogea Sud este pe locul 1 în „Liga Zimbrilor” cu 40 de puncte, la o lungime în faţa celor de la CS Dinamo Bucureşti, însă cu un meci mai mult disputat.

Sub comanda lui George Buricea constănţenii vor încerca să continue parcursul bun şi să se lupte până în ultima etapă pentru titlul de campioni naţionali.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4338 secunde