Este oficial! HC Dobrogea Sud va evolua în European Handball League

132
Este oficial! HC Dobrogea Sud va evolua în European Handball League - esteoficial-1595355414.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a primit o veste excelentă din partea Federației Internaționale de Handbal. Clubul de la malul mării a primit upgrade-ul pentru Europa Handball League.

Constănțenii vor debuta pe 29 sau 30 august, în turul I al competiției, contra unui adversar pe care îl vor afla marțea viitoare, 28 iulie, când este programată tragerea la sorți.

Fosta EHF Cup, în care HCDS a evoluat trei ediții la rând, și-a schimbat formatul și va fi mult mai puternică decât anul trecut.

"A venit confirmarea. Ne-au primit în Europa League. Este, practic, cupa în care jucăm de mulți ani. Noi suntem optimiști, chiar dacă vorbim de un format diferit, iar competiția este mult mai puternică, pentru că 16 echipe din Liga Campionilor vor participa acum în Europa League.

Ne dorim să ajungem cel puțin în faza grupelor. Nu va fi ușor, pentru că în turul 2 ne așteaptă echipe foarte puternice", a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Vor exista două tururi preliminare până la accederea în grupe.

30 de echipe, printre care HC Dobrogea Sud și Potaissa Turda, vor evolua în primul tur.

Învingătoarele se vor alătura celor nouă echipe calificate direct în turul 2. Aici, pe constănțeni îi așteaptă câteva forțe ale handbalului european, precum Montpellier, Toulouse, Fuchse Berlin sau Rhein Neckar Lowen. Câștigătoarele celor 12 confruntări din turul 2 se vor califica în faza grupelor, unde sunt deja acceptate 12 echipe, printre care Magdeburg, Wisla Plock, Nimes, Kadetten, Beșiktaș și Dinamo București. 
Vor fi patru grupe de câte șase echipe, un format similar cu Champions League din sezoanele anterioare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1985 secunde