Europenele de karate au debutat cu două medalii constănțene

1029
Europenele de karate au debutat cu două medalii constănțene - a8b8f6be161a4bdcabcc947b3e72f8b2.jpg
Întrecerea continentală de la Constanța rezervată copiilor, cadeților și juniorilor a început vineri, în Sala Sporturilor. Sportivii locali au evoluat bine, cucerind două medalii și obținând 11 calificări în finalele din zilele următoare.

Vineri, s-au desfășurat probe calificative de kata individual, la toate categoriile de vârstă, și kumite pe echipe. La kata copii și cadeți, unele categorii și-au programat și finalele.
Cluburile constănțene care au sportivi în lotul României la aceste Europene, CS Karate Dinamic și CS Shiai, au cucerit vineri două medalii, la kata: un argint, prin Mălina Miliu (Dinamic) - la cadeți, și un bronz, prin Rami Galan (Shiai) - la copii.
De asemenea, 11 karatiști, șase de la Shiai (Eduard Moga, Ștefan Matei - copii; Ciprian Moga, Nicoleta Trofin - cadeți; Cerasela Călin, Andra Crimschi - juniori) și cinci de la Dinamic (trei dintre ei fiind Laura Popescu, Diana Drăghici și Mircea Telehoi), toți la kata individual, au obținut calificarea pentru finalele care urmează sâmbătă, 5 septembrie, și duminică, 6 septembrie.
"Sportivii noștri au avut o prestație favorabilă în prima zi de concurs. Avem o pepinieră excelentă. Trebuie multă muncă și răbdare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gabriel Popescu, președintele CS Karate Dinamic. "Rezultatele de astăzi (n.n. - vineri) ne bucură și ne dau speranțe și de alte medalii", ne-a spus și Zoltan Albert, reprezentantul CS Shiai.
Un alt sportiv de la Shiai, Cristian Robert Albert, a obținut, vineri, calificarea în finala de duminică a Openului European de seniori la kata.
Sâmbătă și duminică, întrecerile încep, ca și vineri, la ora 9. Sâmbătă, au loc întreceri la kata pe echipe (toate stilurile), finale la kumite individual copii, calificări la kumite individual (cadeți și juniori) și la Open, la kumite. Duminică, sunt programate majoritatea finalelor.
La competiție a sosit, încă de joi, de la festivitatea de deschidere, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Doina Melinte, iar sâmbătă este posibil să ajungă și ministrul Sorina Luminița Plăcintă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2009
Stire din Sport : Constanța, asaltată de kimono-uri
Pagina a fost generata in 0.4231 secunde