Selecționata CS Năvodari, locul șase la turneul internațional de rugby de la Albi

Experiența "Hexagon"

1888
Experiența
Pentru o echipă de juniori, o incursiune într-o țară ce figurează pe lista marilor puteri ale rugby-ului mondial, Franța, reprezintă o experiență uluitoare.
Micii jucători de la CS Năvodari au avut șansa de a simți pe pielea lor fiorul participării la turneul internațional din "Hexagon".

O selecționata dobrogeană, alcătuită din tineri jucători de la CS Năvodari și Callatis Mangalia, a participat, recent, la turneul internațional de rugby pentru cadeți "Bernard Favarel", competiție desfășurată la Albi (Franța).
Formația antrenată de Cornel Suciu și Cristian Husea s-a clasat pe locul șase (din 11 participante), iar cea mai importantă performanță a fost victoria (5-2 la eseuri) din partida cu Montauban, campioana en-titre.
"Am avut și alte adversare puternice, precum Ris Orangis, Perpignan, Castres, Biarritz sau Gaillac. În total, am obținut cinci victorii și două înfrângeri. Vreau să mulțumesc primăriilor Năvodari și Mangalia, pentru sprijinul acordat în efectuarea acestei deplasări. De asemenea, îi mulțumim și fostului internațional român Adrian Lungu, el ocupându-se de cazarea și masa delegației noastre", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cornel Suciu.
Selecționata dobrogeană a fost alcătuită din 25 de jucători, doi dintre aceștia - Iorgu Ilie (Man-galia) și Alexandru Radu (Năvodari) - remarcându-se în mod special.
Tot cu ajutorul lui Adi Lungu, care a cumpărat setul de bilete, micii rugbiști constănțeni au asistat la două meciuri de seniori, din Top 14 și PRO D2, dar și la antrenamentul oficial al echipei Castres Olympique.

Farul, mediocru și la rugby în 7
Echipa RCJ Farul Constanța s-a clasat pe locul șase în topul general al Campionatului Național de rugby în 7.
La ultimul turneu, desfășurat în București, "marinarii" antrenați de Sorin Trancă nu s-au calificat în semifinale, în "careul de ași" intrând trei formații din București (Steaua, Dinamo, CSM) și una din provincie (CSM Știința Baia Mare).
Clasament: 1. Steaua (campioană națională), 2. CSM Știința Baia Mare, 3. CSM București, 4. Dinamo, 5. Știința Petroșani, 6. RCJ Farul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sport : La Farul, cel mai bun atac e apărarea
Luni, 15 Noiembrie 2010
Stire din Sport : "Ne așteptam la un meci mai greu"
Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Alarmă la FC Farul
Vineri, 12 Noiembrie 2010
Stire din Sport : De ce zâmbește amar Farul?
Pagina a fost generata in 0.4024 secunde