Fără box la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020?

222
Fără box  la Jocurile Olimpice  de la Tokyo 2020? - farabox-1541092269.jpg

Articole de la același autor

Federația internațională de box amator (AIBA) își joacă viitorul olimpic la Moscova, unde, sâmbătă, va avea loc alegerea unui nou președinte, relatează AFP.

Gafur Rahimov, actualul președinte interimar, după demisia taiwanezului Wu Ching Koo, favorit la scrutinul de sâmbătă, este considerat de Departamentul Trezoreriei din SUA ca un lider al activității infracționale din Uzbekistan, iar conturile sale din SUA au fost înghețate.

Omul de afaceri a dezmințit acuzațiile, dar ele au fost destul de serioase pentru a convinge Comitetul Internațional Olimpic (CIO) să "înghețe" relația cu AIBA.

CIO a avertizat că, dacă Rahimov este ales președinte, AIBA ar putea pierde recunoașterea ca sport olimpic și boxul nu va mai figura la JO 2020 de la Tokyo. Acest lucru ar fi o premieră pentru disciplina care figurează la JO încă de la ediția din 1904.

Contracandidatul lui Rahimov este fostul boxer Serik Konakbaiev, care, cu ajutorul TAS, a primit undă verde să participe la alegeri. Inițial, Comitetul electoral al AIBA a refuzat înscrierea kazahului pe lista candidaților din cauză că a depășit termenul limită pentru depunerea dosarului. TAS a decis că Serik Konakbaiev a respectat termenul, pentru că ultima zi cădea într-o duminică, astfel că dosarul vicecampionului olimpic de la JO 1980 a fost depus în termenul prevăzut. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde