Concurs FC Farul este în cădere liberă

1042
FC Farul este în cădere liberă - ccfe7678d2412fe68fc540485c23a0b9.jpg

Articole de la același autor

Situația dificilă de la club, care a generat nemulțumiri în cadrul echipei, și lotul subțire sunt cauzele care au dus la evoluția slabă, lipsită de atitudine, din ultimul timp a "marinarilor".

Gică Butoiu, antrenorul principal al Farului, a explicat că, săptămână de săptămână, șefii clubului fac eforturi financiare foarte mari, pentru ca echipa să fie programată. În aceste condiții, patronii au fost nevoiți să lase echipa pe plan secund în ce privește drepturile financiare și achizițiile de jucători, situație pe care unii dintre actualii fotbaliști au înțeles-o, alții nu.
"Etapă de etapă, se plătesc 40.000 - 50.000 de lei către foștii jucători. Din ce am înțeles, lunar sunt bani pentru echipă, dar ei sunt direcționați în principal către achitarea datoriilor, pentru ca Farul să fie programat. Patronii au fost nevoiți să lase echipa mai la urmă. De aceea nici nu avem un lot mai numeros și mai valoros. Unii dintre actualii jucători au înțeles situația, alții nu. Din vară însă, lucrurile se vor schimba, în urma stingerii datoriilor", a arătat Butoiu.
Pe de altă parte, la seria de jocuri slabe a contribuit și subțirimea lotului. Explică Butoiu: "În retur, jucătorii au avut unele meciuri bune, dar, în ultimele trei partide, majoritatea băieților au fost la pământ. Să nu uităm însă că cei mai mulți au venit nepregătiți, după ce nu prea jucaseră în tur, gen Păduraru, Sascău, Stăncioiu sau, dintre cei vechi, Husein. Noi ne bazăm pe ei, dar le e și lor greu. Apoi, e și o problemă de atitudine. Le repet la nesfârșit tuturor componenților lotului că fiecare meci e un examen pentru ei. Au o șansă imensă de a juca la Farul. Dacă pleacă de la acest club, mulți dintre ei nu vor mai evolua nici la județ. Într-o campanie de promovare, mai mult de cinci din actualul lot nu ar rămâne".
În urma prestațiilor cenușii din ultima perioadă, lotul Farului a fost băgat în ședință de conducătorii clubului, nemulțumiți de atitudinea "marinarilor".
"Fiecare jucător a fost întrebat ce se întâmplă, nu vor, nu pot să joace? Fotbaliștii au spus că se vor strădui și se vor implica mai mult la antrenamente și la meciuri. Suntem într-o cădere evidentă. La club sunt probleme, însă pe jucători nu prea îi interesează", a declarat Gică Butoiu, care nu se teme însă că echipa ar putea retrograda în urma clasării pe unul dintre cele trei locuri care duc în Liga a III-a.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5875 secunde