Festival internațional de șah, la Jupiter

395
3

Articole de la același autor

Iubitorii șahului sunt invitați, în perioada 19-28 iunie, în stațiunea Jupiter, să ia parte la Festivalului Internațional de Șah pentru Copii și Adulți (FISCA), ajuns la a 19-a ediție. 


FISCA este o competiție dedicată șahiștilor români și străini, indiferent de vârstă, iar dovada este faptul că, anul trecut, cel mai tânăr participant avea doar 5 ani. La ediție din 2014, au concurat aproximativ 400 de jucători. 


În acest an, competiția se va desfășura la patru secțiuni principale, pe diferite categorii de vârstă: U8, U10, U14 și turneu Open (pentru adulți și copii peste 14 ani). 


În cadrul festivalului, se vor desfășura două competiții inedite: Turneul de Șah 960 și Turneul de Șah Tandem. Turneul de Șah 960 reprezintă o varietate de șah inventată de americanul Bobby Fischer, în care piesele sunt așezate în spatele pionilor aleatoriu, nu în poziția standard. Organizatorii vor mai pregăti și ateliere pentru copii, unde vor avea ocazia să se întâlnească cu antrenori și performeri din domeniul șahului, dar și spectacole de teatru, activități pe plajă și multe altele.


Comentează știrea

Kasparov
17 iunie 2015
sah

Stelica este creierul sahului constantean.

Karpov
17 iunie 2015
mat

pardon, unul este Cicirone!

Răspuns la: sah
Adăugat de : Kasparov, 17 iunie 2015
Stelica este creierul sahului constantean.
Iulian
17 iunie 2015
sah

Sunt Stefan Cel Mare!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6229 secunde