Fetele de la echipa naţională de handbal a României ratează Paştele anul acesta. "Trebuie să ne concentrăm"

187
Fetele de la echipa naţională de handbal a României ratează Paştele anul acesta.

Articole de la același autor

Într-o perioadă în care cea mai mare parte a românilor se pregătesc de sărbătorirea Paștelui, fetele de la echipa naţională de handbal a României sunt în focurile meciurilor decisive de calificare la Campionatul European. Săptămâna Mare a handbalului românesc va începe miercuri, cu meciul din Insulele Feroe (ora 21.00, în direct la Prima Sport 2) și se va încheia duminică, la Râmnicu Vâlcea, cu partida contra Austriei (ora 18.00, în direct la TVR 1).

Pentru calificarea la turneul continental de la finalul anului, naționala noastră e obligată să câștige ambele meciuri.

Chiar dacă au o lungă experiență, nu multe jucătoare au mai evoluat chiar în Duminica de Paște, așa cum se va întâmpla acum.
 

„Nu îmi amintesc să fi jucat de Paște, dar pentru noi sâmbete, duminici, orice sărbătoare nu este pusă pe primul loc. Dacă atunci avem meci, avem meciuri oficiale și mai ales de calificare sunt mai importante ca orice sărbătoare”, a declarat Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.


„E prima dată când o să jucăm de Paște. Cred că asta nu arată decât viața celor care fac sport de performanță. Câteodată ai sărbători, câteodată nu ai. Ai timp sau nu ai timp de familie, pentru că primul lucru este asta, meseria pe care o faci. Ca și însemnătate să poți să-ți reprezinți țara într-o zi extrem de importantă cum e cea sfintelor sărbători pascale nu poate fi decât ca o însemnătate și mai mare și sperăm din tot sufletul ca oamenii, după ce se vor fi bucurat de Înviere și de masa de prânz alături de familie să se bucure și de meci alături de noi”, a explicat şi Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.


„Am jucat de Paște, dar nu cred că alături de echipa națională. Cu echipa de club, însă asta e viața noastră, mă bucur. Vor fi cei dragi în tribună și vom sărbători așa, iar alături de fani să sărbătorim calificarea și la Campionatul European”, spune Eliza Buceschi, componentă a naționalei feminine de handbal a României.


Pentru că meciul cu Austria este programat chiar în Duminica Paștelui, fetele nu vor putea merge la slujba de Înviere, pentru a fi odihnite la ora partidei.
 

Pentru toată lumea, Paștele a lăsat amintiri de neuitat din perioada copilăriei. Vopsitul ouălor, venirea Iepurașului sau mini-competiția de ciocnit ouă la masa din familie le reaprind jucătoarelor sau antrenorului emoții puternice legate de tradiții sau de mâncarea preferată.


„Vopsitul ouălor era un ritual pe care îl făceam împreună cu ai mei înainte de Duminica Paștelui. Anul ăsta nu se va putea, însă poate ne aduce și nouă cineva la sală câteva ouă”, a spus Eliza Buceschi.


Concentrate pe obiectivul propus, jucătoarele, dar și antrenorul, spun că nici o partidă nu este câștigată înainte, chiar dacă România pornește ca favorită atât cu Insulele Feroe, cât și cu Austria.

Bianca Bazaliu a marcat în tur, în ultima secundă, golul cu care România a terminat la egalitate în Austria, scor 33-33. Ea speră ca duminică meciul să fie mai ușor.


Programat duminică, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, meciul cu Austria este așteptat cu nerăbdare de jucătoarele noastre, care știu că vor fi încurajate din primul până în ultimul minut de fanii locali, foarte mari iubitori ai acestui sport. „Mă bucur să jucăm la Râmnicu Vâlcea, un oraș care cunoaște handbalul și trăiește prin handbal. Sper să fie sala cât mai plină și să fie alături de noi”, a declarat Eliza Buceschi.

Deja tradiție la echipele naționale, președintele FRH, Alexandru Dedu, le-a vizitat pe tricolore în cantonament și a luat cina cu echipa, înainte de plecarea spre Insulele Feroe.
 

„Îmi face plăcere să fiu alături de echipe, mă întorc în timp 25-30 de ani. Acesta este aerul pe care l-am respirat atâta timp și mă simt al naibii de bine când sunt lângă echipele naționale”, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3472 secunde