Foste legende ale rugby-ului constănțean, prezente la Memorialul "Mihai Naca"

312
Foste legende ale rugby-ului constănțean, prezente la Memorialul

Articole de la același autor

Ieri, 28 august, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra", au avut loc primele dueluri din cadrul Memorialului "Mihail Naca", competiție organizată de CS Cleopatra Mamaia.


Șase formații U16 își anunțase prezența la tur-neu, însă doar cinci au reușit să ajungă: CS Cleo-patra Mamaia, LPS Bârlad, Știința Petroșani, CT "Dinicu Golescu" București și CT "Aurel Vlaicu" București. Echipa CS Parohial "Ștefan cel Mare și Sfânt" București nu a reușit să mai ajungă din motive financiare și a fost înlocuită de echipa secundă a celor de la CS Cleopatra Mamaia. 


În prima partidă de rugby în XV, CS Cleopatra Mamaia ll a învins pe LPS Bârlad cu scorul de 12-7 (12-7), iar Colegiul Național "Aurel Vlaicu" București a trecut de CS Cleopatra Mamaia l, scor 27-10 (10-0).


Partidele au fost un prilej bun de a depăna amintiri pentru fostele glorii ale rugby-ului constănțean și românesc, Gheorghe Dumitru, Florin Opriș, Romeo Bezușcu, Marian Nache, Vasile Talpă, Emil Drumea, Ion Harnagea sau Gheorghe Stoica, toți prezenți la evenimentul dedicat ilustrului antrenor Mihai Naca.


Astăzi, competiția se va muta pe nisipul din fața Complexului Cleopatra, unde se vor disputa partide de rugby în VII, iar mâine meciurile revin pe iarba din Complexul "Badea Cârțan".


Pe 27 iunie, s-au împlinit șapte ani de la trecerea în neființă a celui mai bun antrenor din rugby-ul constănțean și unul din cei mai valoroși din istoria rugby-ului românesc. Alături de RC Farul Constanța, Mihail Naca a reușit să cucerească șase titluri naționale, fiind și antrenorul care a condus România la prima ediție a Cupei Mondiale de rugby, în Noua Zeelandă, în 1987.


"Ne-am dorit să cinstim memoria legendarului Mihail Naca, pentru tot ce a făcut pentru rugby-ul românesc. Mă bucură faptul că au răspuns pozitiv fostele glorii ale balonului oval și au venit alături de noi pentru acest eveniment. Competiția este una foarte disputată, nivelul de joc fiind unul foarte bun, semn că echipele au venit foarte pregătite", a declarat Vasile Chirondojan, președintele CS Cleopatra Mamaia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1979 secunde