Fotbal / Astra Giurgiu s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League

88
Fotbal / Astra Giurgiu s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League - minge-1437720774.jpg

Articole recomandate

Asta Giurgiu s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, joi seara, după ce a terminat la egalitate cu formația scoțiană Inverness Caledonian Thistle, 0-0, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în manșa secunde a turului doi preliminar, potrivit Agerpres.ro.



În prima manșă Astra s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul lui Constantin Budescu.

Oaspeții au controlat prima repriză din punct de vedere teritorial, arătând o circulație bună a mingii, dar mai puțină forță de penetrare.

În finalul primei părți, deținătoarea Cupei Scoției și-a creat două situații de gol, dar Lung a reținut mingea trimisă cu capul de Dorran (43), iar apoi a scos de sub transversală balonul expediat de Christie (45+1), cu un șut din afara careului.

Astra, inexistentă în prima repriză, a ieșit la joc după pauză și Budescu a trimis primul șut pe poartă al giurgiuvenilor (51), fără emoții pentru Owain Williams. Tot Budescu a ratat șansa deschiderii scorului (54), șutul său în forță fiind respins de portarul galez. Owain Williams a intervenit salutar și la mingea expediată surprinzător din unghi de Junior Morais (65), care se îndrepta spre vinclu. Geraldo (66) a creat și el pericol la poarta oaspeților, dar a reluat alături de țintă cu capul.

Inverness, locul trei în ediția trecută a campionatului Scoției, a beneficiat de o singură șansă notabilă (76), când Dorran a reluat slab și nu l-a putut învinge pe Lung.

Astra a trecut în ultimul sfert de oră pe lângă golul victoriei, dar șutul lui De Amorim (78), la colțul lung, a ocolit poarta, iar Budescu (87) a șutat slab, în poziție de singur cu portarul.

În turul al treilea preliminar al competiției, Astra va întâlni învingătoarea dintre West Ham United (Anglia) și Birkirkara (Malta), londonezii învingând la limită, 1-0, în primul joc, de pe teren propriu.

Astra Giurgiu — Inverness Caledonian Thistle 0-0

Giurgiu — Stadion ''Marin Anastasovici''

Europa League — turul II preliminar (manșa a II-a)

În prima manșă: 1-0

Au evoluat echipele:

Astra: 1. Silviu Lung jr — 84. Pedro Queiros, 25. Valerică Găman, 2. Geraldo Alves, 13. Junior Morais — 8. Takayuki Seto, 23. Fernando Boldrin (30. Alexandru Dandea, 84) — 9. Gabriel Enache (11. Daniel Florea, 80), 80. Filipe Teixeira, 91. William De Amorim — 10. Constantin Budescu (căpitan; 20. Florin Lovin, 90). Antrenor: Marius Șumudică.

Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaș — 15. Cristian Oros, 34. Ricardo Alves, 77. Alexandru Stan.

Inverness: 25. Owain Williams — 6. Josh Meekings, 5. Gary Warren (căpitan), 14. Daniel Devine, 2. David Raven — 16. Greg Tansey, 15. Nathaniel Wedderburn (8. Ross Draper, 79), 10. Aaron Doran, 19. Daniel Williams (9. Richie Foran, 78) — 22. Ryan Christie — 7. Dani Lopez. Antrenor: John Hughes.

Rezerve neutilizate: 1. Ryan Esson — 34. Jason Brown, 17. Lewis Horner, 20. Liam Polworth.

Arbitru: Artiom Kucin; arbitri asistenți: Evgheni Belski, Anatoli Hodin; arbitru de rezervă: Denis Izmailov (toți din Kazahstan)

Delegat UEFA: Joao Morais (Portugalia), Observator UEFA pentru arbitri: Charles Agius (Malta)

Cartonașe galbene: Raven (38), Daniel Williams (62), Dani Lopez (90+2), Lung (90+2).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4256 secunde