Fotbal, EURO 2020 / Ronaldo şi Benzema, câte o „dublă” într-un meci de poveste

145
Fotbal, EURO 2020 / Ronaldo şi Benzema, câte o „dublă” într-un meci de poveste - untitled-1624520307.jpg

Articole de la același autor

Naţionala Franţei va veni la Bucureşti în optimile de finală ale turneului final al EURO 2020. Campioana mondială a câştigat Grupa F, după ce a terminat la egalitate cu Portugalia, campioana europeană, scor 2-2 (1-1), pe Puskas Arena din Budapesta.

Cristiano Ronaldo (min. 31 - penalty, 60 - penalty) a reuşit „dubla” pentru pentru lusitani, în timp ce Karim Benzema (min. 45+2 - penalty, 46) a marcat ambele goluri ale Franţei.

Franţa va juca în optimi cu Elveţia, pe Arena Naţională, iar Portugalia va întâlni Belgia, la Sevilla.

Tot în Grupa F, pe Fussball Arena din Munchen, Germania a remizat cu Ungaria, scor 2-2 (1-1), şi s-a calificat cu emoţii în optimile de finală.

Ungaria a condus cu 1-0 şi 2-1, după golurile lui Adam Szalai (min. 11) şi Andras Schaefer (min. 68), Germania egalând de fiecare dată prin Kai Havertz (min. 66) şi Leon Goretzka (min. 84).

XXX

În Grupa E, Spania a spulberat Slovacia, scor 5-0 (2-0), pe stadionul „La Cartuja” din Sevilla, succes care i-a adus calificarea în optimile de finală.

Ibericii au obţinut prima lor victorie în turneu prin două autogoluri, Martin Dubravka (min. 30) şi Juraj Kucka (min. 71), precum şi prin reuşitele lui Aymeric Laporte (min. 45+3), Pablo Sarabia (min. 56) şi Ferran Torres (min. 67).

În aceeaşi grupă, Suedia a învins Polonia cu scorul de 3-2 (1-0), la Sankt Petersburg, scandinavii smulgând victoria în ultimele secvenţe ale partidei, prin golul lui Viktor Claesson (min. 90+4). Anterior, Emil Forsberg reuşise o „dublă” (min. 2, 59), iar pentru polonezi, care părăsesc competiţia după acest eşec, înscrisese Robert Lewandowski (min. 61, 84).

Suedia a câştigat Grupa E şi va juca în optimi pe 29 iunie cu o echipă clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C sau D. Spania a încheiat pe locul al doilea şi va juca în optimi contra Croaţiei (locul al doilea în Grupa D), la Copenhaga. Slovacia a încheiat pe locul al treilea în grupă, dar este eliminată din competiţie. Polonia a terminat pe locul 4.

Foto: uefa.com / Getty Images

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5086 secunde