Fotbal / Juventus Torino face apel la TAS în cazul Adrian Mutu

266
Fotbal / Juventus Torino face apel la TAS în cazul Adrian Mutu - mutu-1382718870.jpg

Articole recomandate

Campioana Italiei, Juventus Torino, urmează să înainteze un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, după ce a fost condamnată să plătească, "în solidar" cu clubul Livorno, aproximativ 21 milioane euro clubului Chelsea drept compensație pentru atacantul român Adrian Mutu, se precizează într-un articol publicat de site-ul GiveMeSport, citat de Agerpres.
Juventus l-a angajat pe Mutu, în coproprietate cu Livorno, în ianuarie 2005, fără să plătească nicio sumă de transfer, după ce românul a fost concediat de Chelsea în urma unui test antidoping pozitiv la cocaină, în 2004. Londonezii l-au dat apoi în judecată pe Mutu pentru a obține despăgubiri pentru ruperea contractului. Inițial, FIFA hotărâse ca atacantul să achite despăgubirea către Chelsea, dar internaționalul român a făcut apel.

După ce Mutu a semnat cu Juve, clubul londonez s-a adresat din nou FIFA, considerând că i se cuvine o sumă de transfer, însă forul internațional a argumentat că responsabilitatea suportării costurilor îi revine jucătorului.

Livorno a asistat-o pe Juventus în transferul lui Mutu, în calitate de coproprietară a jucătorului, pentru a ajuta clubul torinez să evite legea referitoare la limitarea numărului de jucători din afara Uniunii Europene (organizație în care România a fost inclusă în 2007 — n.red).

Președintele lui Livorno, Aldo Spinelli, a precizat că tratează cu calm acest caz, pe care Juventus trebuie să îl rezolve.

"Avem foarte puțin de-a face cu acest caz. Suntem calmi. Este problema avocaților lui Juventus și Chelsea", a declarat Spinelli pentru presa italiană. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde